Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAVLJEN NOVI ROK
Povratak na članak

Brexit saga se nastavlja, EU odobrila odgodu do 31. siječnja

Produženje je fleksibilno, što znači da je moguć i raniji izlazak Velike Britanije iz Europske unije

Komentari 18

Avatar Mad Rascal
Mad Rascal
11:30 28.10.2019.

>>Ne mozete vjerovati ljudima koji imaju tako losu kuhinju. To je zemlja s najgorom hranom nakon Finske.<< Jacques Chirac

VL
Avatar southman
southman
10:38 28.10.2019.

Koje godine ??

VL
Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
10:44 28.10.2019.

Britanci, prije svega Englezi kusaju drek vlastite arogancije i nadmenosti. Svojom glupošću su se doveli u bezizlaznu situaciju. Ako odustanu od Brexita onda će biti zauvijek posramljeni i njihovi mitovi o vlastioj velični i bitnosti će se rasplinuti kao i srpski '91., a ako izađu bez dogovora čeka ih recesija i mnoštvo ekonomskih i drugih problema. Ako izađu s dogovorom, onda nisu dobili ono što su mislili da trebaju Brexitom, jer će manje više sve ostati isto, ali su se isključili iz procesa odlučivanja. Što god učinili izgubili su. Moram priznati kako uživam pratiti ovu sagu!

VL
Avatar Kaladin
Kaladin
11:50 28.10.2019.

Kad mi preuzmemo predsjedanje EJUNIJOM, tribamo ih izbacit!!! Koji bi to šou bio 😁😁😁😁

VL
WI
wimneinneia
11:29 28.10.2019.

To sto ovi rade ce izazvati bijes kod Britanskih gradjana, da ce vam biti pakao kasnije zivjeti u njihovoj zemlji.

VL
XA
xaron
15:00 28.10.2019.

Neki tamo zagovaraju drugi referendum ? A zašto ne 3,4... pa sve dok se ne dobije rezultat koji odgovara nekim elitama. Naime u UK nije dovoljno reči Elita, jer u stvari postoje 2 Elite : Tradicionalna aristokratska elita i Nova elita koju čine poduzetnici ( a najjači su oni u financijskom sektoru). Svaka od tih Elita ima svoje sljedbenike u Narodu koji ih sljedi iz raznih razloga. SljedbeniciAristokratske elite su pripadnici niže klase koji su u eri globalizacije zanemareni i ostavljeni da trunu na dnu društva bez ikakvih izgleda za napredak.Slkedbenici Nove elite su oni iz srednje klase kojima je globalizacija omogučila lagodan żivot bez velikog napora.

VL
AA
aabbcc
16:11 28.10.2019.

EU odobrila odgodu ! _ Da im to nije mozda neko trazio odgodu ?

VL
DU
Deleted user
19:31 28.10.2019.

Ne kužim te Engleze , nikak da odglasaju sa većinom za , Da je to kod nas naš premijer bi pozval tajnicu na glasanje sa pripremljenim otpusnicama pa da vidim tko bi glasal protiv.Trebaju pitati hadeze kak se to dela. Petkom vidim likove koji sa šalabahterima glasuju bez greške.

VL
CR
crocro
11:30 28.10.2019.

Da su britanski političari mudri i razumni, zaključili bi da je najmanja sramota ponoviti referendum. Samo on daje legitimitet i legalno odrediti sudbinu UK. U svakom slučaju narod će biti taj kojega će svi morati na kraju poslušati. A koja će sramota biti ako izađu iz EU sa ili bez sporazuma a za mjesec dana nakon toga narod izađe na ulice i traži novi referendum. Samo moraju moliti Boga da nema tektonskih poremećaja u njihovom gospodarstvu, a oni se već događaju. Ako se to dogodi referendum nitko neće moći spriječiti a tada bi UK opet moglo pri ulasku ponovo imati teških problema kao i pri izlasku. A ako izađu, Englezi ne mogu staviti ruku u vatru da će ih Škoti u dogledno vrijeme napustiti. U svakom slučaju jesti će kašu koju su si sami skuhali. Političke vođe su se izgubile u prostoru i vremenu i narod uviđa njihove pogreške, a što se zapravo događa ili će se dogoditi narodu ne mogu objasniti. Zato ako su vođe pametne i zgaze vlastiti ego, sve mogu preko noći riješiti referendumom, a onda ne bi bilo više "nismo znali", kako se to dogodilo nakon prvoga referenduma. Na referendum nitko ne bi smio imati prigovora i on trenutačno rješava pu UK u budućnost. Sve ostalo će donijeti nemir, neizvjesnost i nesigurnost UK.

VL
AA
aabbcc
12:31 28.10.2019.

Dogovor kao ucjena za izlazak pa zamislite da je tako Juga ucijenila RH, Slobo i Franjo bi se jos dogovarali na onom svijetu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.