Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBAVLJEN OČEVID

Potvrđen napad vuka, mještani u strahu: 'Noću dolaze blizu kuća'

Thinkstock
08.08.2019.
u 14:35

Djelatnici Ministarstva zaštite okoliša obišli su područje i napravili zapisnike,

Zabilježeni su napadi sivog vuka na širem području Grobnika, odnosno na području Jelenja, Brnelića, Grada Grobnika, Podhuma i Podkilavca. 

Facebook stranica Vaše Jelenje prva je objavila informaciju o napadu, a Novi list dobio je potvrdu kako je upravo vuk u pitanju. 

- U Brnelićima je jučer napadnuto stado koza, pri čemu je jedna koza stradala. Nemili incident dogodio se svega 50 metara od vlasnikove kuće i 20 metara od njegove štale. Sumnjajući da se radi o napadu vuka, vlasnici stada pozvali su vještaka nadležnoga ministarstva koji je večeras obavio očevid i potvrdio da je napad izveo sivi vuk!

Želeći upozoriti javnost, zabrinuta obitelj upravo nam se javila s tom viješću te poslala fotografije stradale koze. Kako javlja oštećena obitelj, ovlašteni vještak je tijekom popodneva obavio očevid i kod jedne obitelji u Jelenju, kojoj su zaklane dvije ovce i to u samom dvorištu, ispred kuće. Taj napad, potvrđeno je, također je počinio sivi vuk", navodi se na stranici Vaše Jelenje.

Vukovi u blizini kuća?

- O sličnom napadu govore i u Podkilavcu, a prije tjedan-dva i mi smo izvijestili o pokolju koza u Podhumu. Ako tome pridodamo i dojave mještana koji tvrde da su i sami vidjeli vukove kako pretrčavaju Grobničkim poljem, a noću čuli njihovo zavijanje, očito je da se vukovi već neko vrijeme nalaze na području općine Jelenje, nadomak samih kuća.

Stoga sve žitelje općine Jelenje, a osobito one koji žive na rubnim dijelovima naselja, pozivamo na krajnji oprez", navodi se na stranici Vaše Jelenje.

Navodno je riječ o starijem mužjaku i ženki koji su već neko vrijeme prisutni na ovom području. Za sada su stradale ovce, koze i jedno ždrijebe. Djelatnici Ministarstva zaštite okoliša obišli su područje i napravili zapisnike, piše Novi list. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 28

IO
Iovan
16:29 08.08.2019.

Vukovi odavno napadaju: Vuk Drašković, Vuk Jeremić... kao i vučji podmladak: Aleksandar Vučić.

Avatar white socks
white socks
16:42 08.08.2019.

Što ima veze?!? Vuk je zaštićen, ljudi nisu.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
16:28 08.08.2019.

Kad sam procito Rijeka i Vuk odmah sam pomislio da HNKazaliste ima novog intendanta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije