Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAGIRAO I MUP

Potresno svjedočanstvo Riječanke: 'U šumi smo sreli migrante, a onda čuli pucnjeve'

Foto: Screenshot/Facebook
18.05.2020.
u 16:11

Dodaje kako se policija prema migrantima ponašala korektno, ali i da je sretna što migrante nije susrela prije nego ih je presrela policija.

Popuštanjem mjera i otvaranjem granica ponovo su se aktivirale i migrantske rute na području Hrvatske. Neugodan susret s takvom situacijom doživjela je žena iz Rijeke, koja se prošlu nedjelju u društvu jednog prijatelja, spuštala s Risnjaka prema Vilju u Gorkom Kotaru.

- Spuštajući se se planine sjeli smo pod jednu nadstrešnicu odmoriti se i popiti vode i odjednom smo nekoliko stotinjak metara ispred nas začuli jedan pucanj i pomislili da se možda radi o lovcima, no nakon nekoliko sekundi čuli smo još oko desetak uzastopnih pucnjeva, pa vikanje, ali nismo mogli razabrati riječi. Prestrašili smo se, ništa nismo vidjeli zbog šume i nije nam bilo svejedno. Zaključili smo da to vjerojatno ima veze s migrantima i nastavili dolje prema autu. Ubrzo smo naišli na specijalnu policiju i veću grupu uhvaćenih migranata. Pustili su nas da prođemo nizbrdo, a zatim se za nama nakon 15-tak minuta spustili na Vilje. Tu je policija posjela migrante na cestu. Jeli su sendviče i "prčkali" po ruksacima. Izbrojili smo 32 mlada muškarca, uglavnom se radilo o vrlo mladim dečkima od 20 do 30 godina. Izgledali su jako iscrpljeno i svi su bili vrlo mršavi. Nakon što smo sjeli u auto i napustili mjesto u povratku smo se mimoišli sa dva automobila "marice", koji su se, pretpostavljam, zaputili po migrante - kazala je svjedokinja iz Rijeke.

Dodaje kako se policija prema migrantima ponašala korektno, ali i da je sretna što migrante nije susrela prije nego ih je presrela policija.

- Molim vas nemojte me krivo shvatiti, nemam ništa protiv nikoga i ne kažem da bi nam se išta loše dogodilo, samo konstatiram da ne bih voljela da nam se dogodio takav susret, a osobito u slučaju da sam se sama uputila na brdo. Nakon ovoga neću to sigurno raditi bar neko vrijeme. Želim podijeliti svoje iskustvo samo kako bi ljudi bili svjesni situacije i ponovne aktivacije migrantskih ruta jer nisam primijetila da se o tome zadnje vrijeme priča u medijima - zaključila je Riječanka.

Iz MUP-a je za 24sata potvrđeno da je policija ovog vikenda na području NP Risnjak postupala prema više skupina nezakonitih migranata koji su u RH nezakonito ušli iz BiH (ukupno 46 osoba).

- Niti u jednom slučaju nije bilo uporabe sredstava prisile prema migrantima. Postupak koji se sukladno Zakonu o strancima provodi prema migrantima je u tijeku - izvijestio je MUP.

Uspoređujući podatke za prva četiri mjeseca na nacionalnoj razini, ove godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine, evidentirali smo 15 posto manje slučajeva pokušaja nezakonitog prelaska državne granice. Najveći broj nezakonitih migranata su državljani Afganistana, Pakistana, Iraka, Maroka itd.

Ključne riječi

Komentara 20

SD
Salko Dinamitas
17:16 18.05.2020.

dobro si prosla da ih nisi srela sama. inace bi taj susret pamtila cijelog zivota.

DU
Deleted user
17:33 18.05.2020.

Cuj jeli sendvice? U sred bijela dana? a ja mislio ramazan

DU
Deleted user
17:35 18.05.2020.

Bravo policajci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije