Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potresna ispovijest

Djevojka koja je preživjela strahote ISIL-a: 'Silovali su me dok se nisam onesvijestila'

nadia murad
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
19.12.2015.
u 17:21

Njena tortura započela je u kolovozu prošle godine, a trajala je puna tri mjeseca tijekom kojih je bila zatočena u Mosulu zajedno sa 150 drugih Jazidskih obitelji.

Jedna od pripadnica naroda Jazida u sjedištu UN-a progovorila je o svom traumatičnom iskustvu koje je doživjela nakon što su je oteli pripadnici Islamske države, prenosi The Independent

Nakon otmice Nadia Murad Basee Taha bila seksualna robinja pripadnicima zloglasne terorističke organizacije. Svakodnevno je bila ponižavana i zlostavljanja od strane militanata za koje tvrdi da su joj uništili život.

-Silovanjem se želi u potpunosti uništiti djevojke i žene koje nakon toga više ne mogu voditi normalan život- kazala je 21-godišnja Nadia pred Vijećem sigurnosti UN-a.

Njena tortura započela je u kolovozu prošle godine, a trajala je puna tri mjeseca tijekom kojih je bila zatočena u Mosulu zajedno sa 150 drugih Jazidskih obitelji.

-Cijelim putem su nas ponižavali i zlostavljali.Držali su nas u zgradi gdje su bile tisuće jazidskih obitelji koje su međusobno razmjenjivali kao poklone. Jedan je došao meni, želio me odvesti. Gledala sam u pod, bila sam prestravljena. Kad sam pogledala gore ugledala sam ogromnog čovjeka. Izgledao je kao čudovište. Plakala sam i govorila mu da sam premlada. Tukao me. Onda je došao drugi muškarac. I njega sam preklinjala da me ne uzme- kazala je potresena djevojka koja su na kraju zatvorili u jednu prostoriju.

-Pretukao me. Rekao mi je da skinem odjeću. Stavio me u sobu sa stražarima koji su me zlostavljali dok se nisam onesvijestila- ispričala je šokirana Nadia.

Djevojka se srećom uspjela izvući iz pakla ISIL-a, a trenutno se od traumatičnog iskustva oporavlja u Njemačkoj gdje je pronašla svoj novi dom.

-Preklinjem vas, uništite Daesh (ISIL) u potpunosti- kazala je djevojka na kraju svoje potresne ispovijesti.

>>Bivši pripadnik ISIL-a otkrio što teroristi namjeravaju napraviti u budućnosti!

>>ISIL napreduje prema unutrašnjosti Libije, a cilj im je je nafta

Komentara 31

MI
mirkec77
21:55 19.12.2015.

Liberali na Zapadu bi rekli: Teško je suditi druge kulture!

Avatar mason
mason
17:27 19.12.2015.

Znaci i silovanje je dozvoljeno u vjeri mira i tolerancije.

AB
Abcd..
18:33 19.12.2015.

Vjerovatno su im se pridruzili i njihovi saveznici iz Sjedinjenih Teroristickih Drzava, imaju tu i tamo kojeg heteroseksualca. Zidovima su ostavili koze, no nece se oni buniti, to rade od pamtivjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije