Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na dubini od 10 km

Potres od 6,7 stupnjeva pogodio indonezijski otok Javu, ljudi u panici bježali iz zgrada u Džakarti

Potres u Indoneziji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
14.01.2022.
u 11:46

Prošli mjesec potres magnitude 7,4 pogodio je istočnu Indoneziju, izazvavši upozorenje na cunami, a stanovnici su također pobjegli iz svojih domova, no prouzročio je samo manju štetu.

Snažan potres jačine 6,7 stupnjeva po Richteru pogodio je u petak indonezijski otok Javu, objavila je meteorološka agencija te zemlje, što je potaknulo neke stanovnike glavnog grada Džakarte da u panici pobjegnu iz zgrada. Indonezijska meteorološka agencija (BMGK) priopćila je da je potres pogodio područje 52 km od pokrajine Banten na dubini od 10 km, ali da nije imao potencijal da izazove tsunami.

U Džakarti su se potresi snažno osjetili. “Bila sam jako uplašena, odjednom se osjetio potres i bio je tako jak”, rekla je 38-godišnja stanovnica Džakarte, dadilja Ani. "Kad sam to osjetila, zgrabila sam bebu svog poslodavca i otrčala dolje", dodala je.

Potres se također osjetio u pokrajini Zapadnoj Javi te u Lampungu na otoku Sumatri.

Indonezija se prostire takozvanim "pacifičkim vatrenim prstenom", visoko seizmički aktivnom zonom, gdje se susreću različite ploče na Zemljinoj kori i stvaraju velik broj potresa i vulkana.

Prošli mjesec potres magnitude 7,4 pogodio je istočnu Indoneziju, izazvavši upozorenje na cunami, a stanovnici su također pobjegli iz svojih domova, no prouzročio je samo manju štetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije