Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzastopna podrhtavanja

Potres magnitude 7,1 u Čileu: Evakuirano stanovništvo zbog rizika od cunamija

Ilustracija
Oliver Berg/DPA/PIXSELL
24.01.2021.
u 07:46

Poslana je i poruka širom zemlje, u kojoj se pozivaju ljudi da napuste obalna područja, iako je Ministarstvo kasnije izjavilo da je to poslano pogreškom

Dva potresa pogodila su čileanski teritorij u razmaku od nekoliko minuta u subotu navečer, prvo na Antarktiku, a zatim drugi blizu glavnog grada Santiaga. 

Čileansko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je na Twitteru da je prvo drhtanje magnitude 7,1 bilo u 8.36 sati po mjesnom vremenu 216 km sjeveroistočno od čileanske znanstvene baze O'Higgins pa je pozvalo na evakuaciju obalnih područja Antarktika zbog rizika od cunamija.

Također je poslana i poruka širom zemlje, u kojoj se pozivaju ljudi da napuste obalna područja, iako je Ministarstvo kasnije izjavilo da je to poslano pogreškom. 

U 21.07 sati po mjesnom vremenu, potres magnitude 5,6 pogodio je čileansko-argentinsko pogranično područje, izvijestio je Njemački istraživački centar za geoznanosti na dubini od 133 km i 30 km istočno od Santiaga.

Ključne riječi

Komentara 12

NE
Nemamrođu
08:34 24.01.2021.

Cunamij, daj novinarčiću piše se tsunamij ne sa C. Malo ponovi satove hrvatskog jezika ili po tvom rvatskog🤔

BI
Biouskoli91
09:36 24.01.2021.

Vraca se pravopis po Vuku na mala vrata, pocevsi s 'novinarima'. Citaj kako pises, i pisi kako citas.

SN
snovakor
09:04 24.01.2021.

Vijesti su stare ... to je prvo ...a za Chile je to sasvim normalno, jer ako imaš oko 200 aktivnih vulkana u svom gorju na cijelom potezu države uz obalu, onda je to sasvim sve normalno ... a prvi potres od 7.1 je bio 1300 km od obale Chilea ... tako da... ništa strašno - drugi ih je prodrmao kao ZG onaj proljetni od 5.5. ... gore je bio onaj prije neki dan u Indoneziji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije