Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRHTAVANJE

Potres magnitude 5,6 zabilježen na Novom Zelandu

EMSC
21.02.2022.
u 07:29

Novi Zeland leži na seizmički aktivnom tzv. vatrenom prstenu

Potres magnitude 5,6 pogodio je u ponedjeljak Novi Zeland, a dogodio se u blizini grada Blenheima na južnom otoku na dubini od 30 kilometara, izvijestila je seizmološka služba.

Zasad nema dojava o ozlijeđenima i materijalnoj šteti. 

Novi Zeland leži na seizmički aktivnom tzv. vatrenom prstenu, luku od 40.000 kilometara vulkana i oceanskih rovova koji opasuju veći dio Tihog oceana.

- Zatreslo nas dok smo bili na poslu. Evakuirali su nas iz sigurnosnih razloga, ali nije bilo štete - napisao je jedan očevidac iz Wellingtona, koji je, inače, 105 km udaljen od epicentra potresa za EMSC.

VIDEO: Gradonačelnica Samobora o urušavanju tla u dvorištu zgrade

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije