Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRHTAVANJE TLA

Potres jačine 3,2 u moru kod Šibenika: 'Kao eksplozija, kratko i bučno'

EMSC
01.09.2021.
u 09:17

Potres se osjetio u Šibeniku, Vodicama, Biogradu, na Pašmanu, u Zadru...

Danas, 1. rujna 2021. godine u 9 sati i 4 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Vodica. Magnituda potresa iznosila je 3.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio u široj okolici Šibenika - izvjestli su iz seizmolozi. Stanovnici šibenskog područja svjedoče da se začula jaka buka i da je trajao kratko.

Oglasio se i EMSC koji javlja kako je potres jačine 3,2 prema Richteru zatresao to područje. Epicentar potresa bio je u Jadranskom moru, 16 kilometara od Šibenika, a do podrhtavanja je došlo u 9.05 sati.

 

''Kao eksplozija, kratko i bučno'', ''Dosta se osjetilo'', ''Tutnjava iz daljine, bez trešnje. Trajanje 5 sekundi'', neka su od svjedočanstava.

Potres se osjetio u Šibeniku, Vodicama, Biogradu, na Pašmanu, u Zadru...

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ajeto
ajeto
09:54 01.09.2021.

Jutros i Zagreb lagano plesao.Sada Dalmacija ...Što se još sprema?

Avatar TvojUjko
TvojUjko
09:50 01.09.2021.

29.12.2020 na Banovini se nije osjetila kao eksplozija, nego kao da je eksplodirala atomska bomba u zamlji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije