Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Potraga završena bez uspjeha, nitko ne zna tko je letio

Policija, vojska i članovi HGSS-a nakon 15 sati završili potragu za paraglajderom, nisu pronađeni ostaci, a ne zna se ni je li netko letio
08. lipnja 2011. u 09:43 21 komentara 7 prikaza
paraglajder
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell

Policija, vojska i članovi HGSS-a proveli su više od 15 sati u potrazi za paraglajderom koji je s letjelicom pao u šumskom prostoru Štrekovac nedaleko od Karlovca. Policija je prijavu o padu paraglajda ili motornog zmaja primila u utorak oko 20.35 sati od stanovnika naselja Kamensko.

– Vidio sam letjelicu kako ponire. Bila je dosta daleko pa nisam vidio sve detalje, no činilo mi se da vidim opuštene letačeve noge, zatim se paraglajd zaljuljao, a nakon toga nestao u šumi. Povikao sam ocu da odmah zove 112, a ja sam motociklom odjurio u šumu. Šumskim putovima tražio sam ga do dva u noći, no nisam ga uspio pronaći – rekao je Vladimir Duka.

Ovaj scenarij potvrđuje i priča 15-godišnje djevojke iz nedalekog Lemić Brda koja je iz istog smjera u predvečerje vidjela stup dima. U šumu su ubrzo stigli članovi Javne vatrogasne postrojbe Karlovac, Centra 112, HGSS-a i lovačkih udruga, no ništa nije pronađeno. Već tijekom jutra potraga je nastavljena. Uz HGSS s GPS uređajima, u šumu je ponovno otišla i policija. Kako je prostor za koji se sumnja da je lokacija pada pokriven gustom šumom te se ondje nalazi i nekadašnja raketna baza JNA, u potragu se uključila i vojska. Tijekom pretrage terena trajala je i potraga za identitetom paraglajdera, no ni policija ni HGSS nisu pronašli nikoga tko ima informacije da je u to vrijeme netko na ovoj lokaciji uopće letio.

Malo poslije 13 sati potraga je završena bez rezultata.

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
  • tvrtko:

    nepoznati blješteći,ustvari crvenkasti je bio taj objekt zelenkaste boje kad se izgubio iz vidokruga!

  • bijesna glista:

    Ijoj Ti očevica, zmaj u niskom letu, vidjeli su da je pao, a nije nađen, tragaju lovci, kuharice, badelovi manekeni. He he Pita baka unuka: sinko jesi vidio moje pilule? Unuk: ma pusti bako sad pilule, jesi ti vidjela one ... prikaži još!e zmajeve u kuhinji?

  • prosinecki:

    NLO Vjerujte mi ja sam vidio.Ili mozda se vratio \"Rajs\"