Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOURBON RHODE
Povratak na članak

Filipinac koji sudjeluje u potrazi: Upravo su nam zadali novi uzorak. Dajemo sve od sebe

Strašno je to složeno sve skupa. Zaista kao da tražite iglu u plastu sijena, poručio je tručnjak u području traganja i spašavanja, Davor Alujević.

Komentari 21

Avatar HrvatCroata
HrvatCroata
18:27 10.10.2019.

Bilo bi zbilja super da ga nadju, ali moze li meni netko objasniti zasto su plovili preko putanje uragana? Jeli ih netko natjerao, lose planiranje, izgbili se, sto?

VL
OR
Orserra
02:33 11.10.2019.

Komercijala uvijek tera zapovjednika da radi nesto sto je suprotno sigurnosti. U shipping-u su ucijek veliki novci u pitanju. A zadnja rijec je uvijek od zapovjednika broda. Ako u ovakvoj situaciji zapovjednik dojde u konflikt sa firmo, najgore sto se moze dogoditi za dobije nogu kada stigne u destinaciju, samo spasi zivu glavu. Sada je tu lako bit pametan sto se je tu dogadalo. Nedostatak goriva, datum to kada moraju stici u Georgetown zbog novog projekta/ugovora. Danas imas weaher routing, weather report tako da se je sve znalo kretanje tog ciklona. Zapovjednik ako nije imamo dosta goriva da izbjegne ciklon, morao bi stati koji dan prije i pocekati da ciklon prode. Ako zakasni kontrakt zbog toga to je drugo pitanje. .

VL
Avatar opara1
opara1
16:03 10.10.2019.

Hm sve mi je ovo sumnjivo , čim su uveli spomendane ,, signalne rakete nači če ih u trokutu za pet uri ,, lagano vrijeme curi <<<

VL
AM
Axis Mundi
20:57 10.10.2019.

Još uvijek se nadamo. Inače, nije "tručnjak", nego "stručnjak", a i trebalo bi konačno odlučiti je li "splav" ili "splava".

VL
DD
dobar.d
16:45 10.10.2019.

Da je Zemlja ravna lako bi ih našli, al budući da je okrugla udaljenost do horizonta je prilično ograničena...

VL
Avatar ♌
09:21 10.10.2019.

Zar nema Helikopter ili avion, zašto baš mora brod da ide tamo do njih pet dan da vidi o čemu se radi?

VL
BA
Badbit
11:21 10.10.2019.

Vojni sateliti bi uočili preživjele uz pomoč termovizijskih sistema.RIP...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.