Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Potraga za nestalim ribarom na Lastovu

08.01.2009.
u 17:21

Za jučer nestalim ribarom N. M. (1960) s Lastova i dalje se traga s kopna, a danas je u 16 sati potraga prekinuta s mora, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Zbog jakoga juga jučer je nestao ribar s Lastova koji je oko 7 sati u motornoj brodici od oko pet metara isplovio podići mreže. O njegovu nestanku danas je oko 12 sati lastovsku Lučku ispostavu obavijestila njegova supruga, a nakon toga je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje sa sjedištem u Rijeci počela akciju traganja.

Djelatnici Lučke ispostave i pomorske policije odmah su isplovili gumenom brodicom u potragu te su oko 13.05 sati na južnom dijelu Lastova našli potopljenu ribarovu brodicu pet metara od kopna na dubini od oko 10 metara zapadno od Skrivene luke između uvala Uske i Staklene.

Oko 14 sati pozvani su lastovski ronioci koji su pretraživali taj dio mora, no bez uspjeha. Naime, zbog loše vidljivosti potraga s mora obustavljena je oko 16 sati, a policija s mještanima i dalje pretražuje kopneni dio otoka.

Akcija traganja s mora, u kojoj će sudjelovati ronioci, lučka ispostava i pomorska policija, nastavit će se ujutro.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije