Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD UTJECAJEM ALKOHOLA

Potpredsjednica Vlade potvrdila: Vozač koji je teško ozlijedio dijete i pokušao pobjeći je predstojnik njezina ureda

Zagreb: Dolazak na sjednicu Vlade RH
Foto: Robert Anic/PIXSELL
30.07.2022.
u 22:26

Dijete je teško ozlijeđeno, a vozač je 'htio napustiti mjesto događaja bez da ozlijeđenom dječaku pruži pomoć iako je to mogao učiniti", objavila je policija.

Policija je u subotu izvijestila da je uhitila vozača koji je jučer pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je teško ozlijedio dijete, a potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga potvrdila je Hini da je uhićeni vozač predstojnik njezina ureda. 

Uhićeni 45-godišnjak jučer je u Štikadi kod Gračaca, vozeći pod utjecajem alkohola, sletio automobilom s kolnika i naletio na desetogodišnjeg dječaka koji se kretao u suprotnom smjeru uz desni rub izvan kolnika. 

VIDEO: Pijan autom naletio na dijete, teško ga ozlijedio pa pokušao pobjeći

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga potvrdila je Hini da je riječ o rukovodećem državnom službeniku, odnosno predstojniku njezina ureda.

Dijete je teško ozlijeđeno, a vozač je 'htio napustiti mjesto događaja bez da ozlijeđenom dječaku pruži pomoć iako je to mogao učiniti", objavila je policija. Ozlijeđeni dječak prebačen je jučer iz Gospića u KBC Zagreb gdje je danas operiran i stanje mu je stabilno.

"U prometnoj nesreći zaradio je politraumu, ozlijeđeno je više organskih sustava, ali dijete je sada stabilno i nije u životnoj opasnosti", rekao je Hini ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

PU ličko-senjska izvijestila je da je 45-godišnjak vozio pod utjecajem alkohola od jednoga promila. Uhićen je i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje.

Potpredsjednica Vlade kaže da nadležna tijela vode postupak dalje i utvrđuju sve okolnosti, a ona će pokrenuti njegovo razrješenje s dužnosti predstojnika ureda.

"Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu obitelj kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dječakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak. Zahvaljujem zdravstvenim djelatnicima u KBC-u Zagreb koji vode brigu o stanju dječaka", kaže Šimpraga.

VIDEO: Imate devizni račun s eurima? Evo što će promijeniti od 1. 1. 2023.

Komentara 57

PO
poluprovokator
22:40 30.07.2022.

Još jedna moralna vertikala ustoličena kod vladajućih. Kriterij je valjda da ako nemaš morala i obraza- primljen si.

ZD
zdenkoj
23:23 30.07.2022.

Je li ovo mala iz kolone?

DU
Deleted user
23:39 30.07.2022.

Sinjanima svaka čast što su ovog budalaša zaustavili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije