Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Potpore ostaju samo turizmu i prometu

Josip Aladrović
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
22.05.2020.
u 20:15

Premijer najavio da će pomoć poslodavcima u najteže pogođenim branšama produljiti još jedan mjesec.

Turizam, promet i ugostiteljstvo mogli bi biti jedine tri djelatnosti koje će nastaviti primati potpore za zaposlene i nakon isteka tromjesečnih Vladinih mjera. Tako bi za lipanj na 4000 državnih kuna po zaposlenom mogli računati samo poduzetnici iz spomenutih sektora uz uvjet da im je promet pao minimalno 50 posto.

Država je dosad isplatila 3,5 milijardi kuna potpora za prethodna dva mjeseca, a u lipnju stiže treća tranša. Poslodavačke udruge pojačavaju pritisak da se isplate nastave i kasnije, no čak i da nismo u izbornom procesu, bilo bi teško pronaći novac za isplatu masovnih potpora za više od polovice zaposlenih u privatnom sektoru.

Vladi su podaci iz fiskalizacije trenutačno jedan od najvažnijih pokazatelja što se doista događa na terenu, a prema njima, hoteli, restorani i kafići u drugom dijelu svibnja ostvaruju između 30 i 40 posto prošlogodišnjeg prometa. Trgovine su na sličnoj razini prihoda kao i lani, dok su ostali u prosjeku zaostaju samo desetak posto. 

>>Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>>Bandić stradale u potresu za dvije godine seli u Podbrežje

>>Jefrrey Sachs: Većem dijelu svijeta sve su jasniji Trumpov narcizam i psihopatija

>>Nova faza migracija: Migranti vole osvijetljeni prijelaz Maljevac

>>Zbog muljanja prepolovljeni poticaji za ekoorahe



 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije