Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Potpisom osudite kontrolu HRT-a od vladajućeg režima'

– Samoborka Snježana Abdurahmanović još je jedna žrtva državne politike na Hrvatskoj radioteleviziji. Ucjene i zlouporaba položaja na HRT-u postali su svakodnevica – navode u priopćenju
03. listopada 2013. u 18:06 0 komentara 101 prikaza
snježana abdurahmanović
Pogledajte galeriju 1/3

U povodu tragične smrti Snježane Abdurahmanović, dugogodišnje djelatnice u ugostiteljstvu na HRT-u koja je proteklog petka počinila samoubojstvo nakon što joj je uručen otkaz, priopćenjem se oglasila udruga Juris Protecta.

"Samoborka Snježana Abdurahmanović još je jedna žrtva državne politike na Hrvatskoj radioteleviziji. Ucjene i zloupotreba položaja na HRT-u postali su svakodnevica. Zadnja žrtva je nesretna Snježana. Prema dosadašnjim rezultatima istrage, krivnju snose dvojica visokopozicioniranih članova managementa Gorana Radmana, SDP-ovog komesara na Prisavlju. Kao i kod svih ostalih skandala na HRT-u, ne očekuje se reakcija vladajućeg režima. Režim će je proglasiti "nerazumnom", kao što je ovih dana rekla psihologinja Mirjana Krizmanić. Naše duboko saučešće maloljetnoj siročadi nesretne Samoborke", kaže se u priopćenju koje je potpisao Zlatko Zeljko. Istodobno, iz udruge su pozvali sve građane koji to već nisu učinili da svojim potpisom "osude totalitarnu kontrolu Hrvatske radiotelevizije od vladajućeg režima, sa svim posljedicama koje iz toga proizilaze". Do sada je to učinilo 13.367 građana. Peticija se može, i anonimno, potpisati na sljedećem linku: http://www.gopetition.com/petitions/promjena-zakona-o-hrt-u.html .

Inače, dobri duh televizije, kako su je nazivali na Prisavlju, ispraćena je na posljednji počinak u utorak, u jutarnjim satima, na mjesnom groblju Otruševec kraj Samobora, gdje si je na očevu grobu i oduzela život. Iza samohrane majke ostala su dva malodobna djeteta, devetogodišnji Simon, inače dječak s posebnim potrebama, i stariji Antonio koji su se od nje oprostili s crvenim ružama u rukama. U najtežem trenutku uz njih su bile i stotine prijatelja koji još uvijek ne mogu prihvatiti da je "majku lavicu", nekadašnju hrvatsku rukometnu reprezentativku, silni očaj natjerao preko ruba. Uime Snježanine djece, oni zahtijevaju brzu istragu.

– Snježana nije učinila nikakav propust kojim bi zaslužila otkaz, dvojica direktora iz vlastitih su interesa, kako bi na tu funkciju uhljebili svojeg čovjeka, njezinu direktoru naložili da je otpusti – ispričali su za Večernji list prijatelji i kolege već nekoliko sati nakon što je Prisavlje potresla vijest o Snježaninu samoubojstvu.  

>> Posljednji ispraćaj dobrog duha HRT-a  

>> Snimka nastala dan prije smrti: 'Zašto mi zabijate nož u leđa?'  

>> Blog 'Promatračnica': 'Imat ćeš me na duši'- samoubojstvo posljedni ispraćaj S. Abdurahmanović

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.