Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Potpisan ugovor o pravosudnoj suradnji između Crne Gore i RH

\'23.12.2010., Zagreb - Konferencija za novinare Ministarstva pravosudja. Ministar Drazen Bosnjakovic predstavio je nove suradnike. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronić/PIXSELL
09.09.2011.
u 17:42

Sklapanjem ovog ugovora stvorit će se pravna osnova za preuzimanje nadzora nad osobama kojima je izrečena uvjetna osuda, kao i preuzimanje izvršenja kazni zatvora.

Ugovor između Republike Hrvatske i Republike Crne Gore u međusobnom izvršavanju sudskih odluka u kaznenim stvarima potpisali su danas u Zagrebu ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković te crnogorski ministar pravde Duško Marković.

– Ovim se ugovorom unapređuje međusobna suradnja u odnosima dviju država u području pravosuđa, a posebice u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije te njihova transnacionalnog širenja – piše u priopćenju Ministarstva pravosuđa. Osim toga, sklapanjem ovog ugovora stvorit će se, navodi se, pravna osnova za preuzimanje nadzora nad osobama kojima je izrečena uvjetna osuda, kao i preuzimanje izvršenja kazni zatvora ili mjera lišenja slobode izrečene osobama koje su državljani druge države ugovorenice ili na njezinu području imaju prebivalište ili boravište.

Komentara 3

DR
drug
01:09 10.09.2011.

Uzelo vas 20 god da stavite potpis... Jel ovo vic o Crnogorcima

OB
-obrisani-
10:24 10.09.2011.

Kako fino i lijepo..Najprije potpisan EU arbitražni sud sa Slovenijom a sada o pravosudnjoj suradnji sa CG...Nekadašnja bračo črnogorci jer se več smijete i gdje čete jedriti po novom svome pored Boga i domoljublja ??

MG
mmiro1000@gmail.com
05:59 12.09.2011.

Bosnjakovic pravite jos vecu KRMINALNU udrugu nego sto je HR-pravosudje sada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije