Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Potpisan Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog branda „Slavonija“

Župan Ivan Anuši apostrofirao je potencijale za razvoj Slavonije u turističkom smislu.
02. srpnja 2018. u 16:14 467 prikaza
Ministar turizma Gari Cappelli
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/4

Ministar turizma Gari Cappelli danas je boravio u Osijeku gdje je potpisan Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog branda „Slavonija“. Riječ je o sporazumu koji obuhvaća aktivnosti izrade strateških marketinških dokumenata namijenjenih zajedničkoj promociji Turističkog klastera Slavonija u razdoblju od 2019. do 2025. godine te koji ima za cilj povećanje prepoznatljivosti Slavonije kao cjelogodišnje turističke destinacije. Sporazum su potpisali ministar Gari Cappelli ispred Ministarstva turizma, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te predstavnici turističkih zajednica Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske županije, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije.

Ministar turizma Gari Cappelli | Autor : PROMO Foto: PROMO

Ravnomjeran turistički razvoj Hrvatske, a samim time kontinenta kao sastavnog dijela ukupne turističke ponude Hrvatske jedan je od glavnih ciljeva ove Vlade. Ovaj sporazum prvi je korak prema realizaciji potencijala koje Slavonija kao turistička destinacija ima i prepoznatljivosti koju više nego zaslužuje. Posebno ističem da smo kao Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica u posljednje tri godine za razvoj turizma u Slavoniji već uložili 37 i pol milijuna kuna kroz razne potpore, za jačanje konkurentnosti, razvoj turističke infrastrukture i razvoj ciklo-turizma na kontinentu. Osim kroz ovaj projekt, i budućnosti ćemo nastaviti pružati podršku Slavoniji kroz naše programe koji su namijenjeni jačanju konkurentnosti turističke ponude te na taj način dodatno potaknuti razvoj Slavonije kao cjelogodišnje destinacije.“ istaknuo je ministar Cappelli povodom potpisivanja Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog branda „Slavonija“.

Važnost potpisivanja ovog sporazuma istaknuo je i direktor HTZ-a Kristjan Staničić: „Izrada Strateškog marketinškog plana turizma Slavonije s planom brendiranja omogućit će bržu i bolju aktivaciju neiskorištenih turističkih potencijala Klastera Slavonije te učinkovite marketinške i komunikacijske aktivnosti ovog područja, pa smo za provedbu projekta u ovoj i idućoj godini osigurali 612.500,00 kn. Naš je glavni zadatak svijetu ispričati priču o Slavoniji, ali i o ostalim kontinentalnim dijelovima Hrvatske koji bi trebali biti nositelji razvoja cjelogodišnjeg turizma“ nadodavši kako je HTZ u ovoj godini na području Slavonije podržao 93 turistička projekata s iznosom koji premašuje 3,7 milijuna kuna.

Ministar turizma Gari Cappelli | Autor : PROMO Foto: PROMO

U sklopu boravka u Osijeku ministar Cappelli sastao se i s županom Osječko – baranjske županije Ivanom Anušićem s kojim je razgovarao o turističkim projektima u Osječko-baranjskoj županiji te mogućnostima daljnjeg razvoja turizma na području klastera Slavonije.

Župan Ivan Anuši apostrofirao je potencijale za razvoj Slavonije u turističkom smislu.

Ovo je prvi put da ministar turizma dolazi u Osijek i ozbiljno se razgovara o turizmu Slavonije. Potvrda je to da je sazrjelo vrijeme da se sustav počne baviti okvirom razvoja turizma na ovim prostorima. Zato nam treba promišljen smjer i strategija. Spremni smo učiti i svjesni smo da se ništa neće poboljšati preko noći, ali moramo zajedno krenuti planski pokretati turizam. Nesporno je kako je Slavonija ima sto za ponuditi, prirodne ljepote, zdravstveni turizam, bogatu gastronomsku kulturu, proizvođače vina, a ono sto je najvažnije - želimo da naši proizvođači proizvode eko proizvode i zdravu hranu za potrebe turističkih usluga.“, rekao je Anušić.

U nastavku dana, ministar Cappelli obišao je i obnovljeni hotel Lug koji je restauriran u stilu tradicionalnih baranjskih kuća. Hotel je smješten u neposrednoj blizini Parka prirode Kopački rit, na samo nekoliko minuta vožnje od poznatog lovišta i dvorca Tikveš.

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca