Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Start-up akademija u Rijeci

Potpisan sporazum koji pruža osnovna znanja poduzetnicima početnicima

Darko Liović
Anto Magzan/Pixsell
17.10.2014.
u 12:06

Poduzetnici će se kroz seminare informirati i učiti o razradi poslovne ideje, zakonodavnom okviru i pravnim oblicima poduzetništva, upravljanju ljudskim resursima, računovodstvu i financijama, prodaji i marketingu, javnom nastupu, upravljanju projektima te pripremi projektnih prijava za sufinanciranje iz nacionalnih ili EU fondova

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)  i  Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci – Step Ri potpisali su Sporazum o suradnji u provedbi pilot projekta  "Start-up akademija“.  Cilj projekta 'Start-up akademija' je pružiti poduzetnicima početnicima osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća i opstanak na tržištu kako bi se povećala stopa uspješnosti poduzetnika početnika u Hrvatskoj. Program obrazovanja sastoji se od osnovnog i specijalističkih seminara.

- Kao  institucija  koja  prati  i  pomaže aktivnosti poduzetnika početnika, HAMAG-BICRO  prepoznao je potrebu za edukacijom u ovoj skupini poduzetnika. Start-up  akademija  predstavlja  vrlo  važan sustav mentoriranja budući da učenje,  usavršavanje  i  razmjena  znanja  vode rastu, razvoju i napretku. Drago  nam  je  što je i Step Ri prepoznao važnost ovog projekta - rekao je Darko Liović (na slici), predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Poduzetnici  će  se  kroz  seminare  informirati i učiti o razradi poslovne ideje,  zakonodavnom  okviru  i pravnim oblicima poduzetništva, upravljanju ljudskim  resursima,  računovodstvu  i  financijama,  prodaji i marketingu, javnom  nastupu,  upravljanju  projektima te pripremi projektnih prijava za sufinanciranje iz nacionalnih ili EU fondova.

Nakon  pohađanja Start-up  akademije,  Step  Ri  ostaje  na  raspolaganju polaznicima za savjetovanje i mentoriranje. -  Suradnja  između Stepa Ri i HAMAG-BICRO-a pokazuje da je moguće stvarati najbolje   prakse   poticanja   poduzetništva  i  dijeliti  ih  sa  srodnim institucijama.  Želimo osposobiti polaznike za lakši početak i vjerojatniji uspjeh i rast poslovanja – izjavio je Boris Golob, direktor Step Ri-a.

Sporazumom  između  HAMAG-BICRO-a  i  Step  Ri-a  potiče se pozitivan trend educiranja  i  usavršavanja  poduzetnika  čime  Start–up  akademija  dobiva institucionalizirani  okvir.  Start-up  akademija  je financirana od strane Ministarstva poduzetništva i obrta iz programa Poduzetnički impuls 2014.

>> Država će anđelima i VC-ima vratiti pola uloženog novca

>> Dodijeljene potpore za poticanje inovativnog poduzetništva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije