Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brinuo se o bolesnicima

Potpisan dekret o otvaranju postupka za beatifikaciju Ivana Bonifacija Pavletića

Ivan Bonifacije Pavletić
Davor Puklavec/PIXSELL
10.12.2014.
u 14:09

Vijest iz Vatikana sisačkom biskupu Vladi Košiću stigla je danas, a Sisačka biskupija odigrala je važnu ulogu u pripremama za proces koji slijedi.

Kardinal Augusto Vallini, Papin vikar za Rimsku biskupiju, potpisao je dekret o otvaranju postupka za beatifikaciju i kanonizaciju sluge Božjega Ivana Bonifacija Pavletića.

Vijest iz Vatikana sisačkom biskupu Vladi Košiću stigla je danas, a Sisačka biskupija odigrala je važnu ulogu u pripremama za proces koji slijedi. Inače, Ivan Pavletić rođen je 1864. godine u Zbjegovači nedaleko od Kutine u kojoj je izučio postolarski zanat, otišao u Beč i iz njega u Rim gdje se kao 23-godišnjak pridružio redovničkoj zajednici Sinova Bezgrješne dobivši ime Bonifacije.

U bolnici Sveti Duh brinuo je o najtežim bolesnicima te bio na glasu služenja, strpljivosti i ljubavi. Preminuo je u 33. godini od tuberkuloze, nakon čega je počelo prikupljanje svjedočanstava o njegovu životu i djelovanju. Vijeće Družbe još je 2007. odobrilo da se provede postupak za proglašenje blaženim. Po fra Bonifaciju Ivanu Pavletiću Sisačka biskupija nazvala je i Zakladu za stipendiranje studenata.

>> Koliko će stjati beatifikacija Ivana Pavla II.?

Komentara 2

Avatar Arkandjel
Arkandjel
16:34 10.12.2014.

Bogu hvala!

LU
luftbrenzer
20:51 10.12.2014.

Znači, briga za bližnjega svoga utire put k svetosti, a ne političarenje, gramzivost i pedofilija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije