Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆANJE

Potpapučki zločinci još uvijek bez kazne?

bicikli
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/4
17.11.2011.
u 11:22

Prenosimo ogorčenost hrvatskih branitelja i obitelji stradalih što za 70 mučki ubijenih hrvatskih civila i branitelja zločinci još nisu stigli pred sud pravde, kaže Nenad Križić

SLATINA – Četvorica biciklista: Alan Grgić, Mario Vida,Tomislav Puhanić i Eugen Vlado Grgić  jutros su svojim biciklima krenuli iz Voćina prema Vukovaru. Akcijom "Hrvatski trolist stradanja Voćin – Četekovac – Vukovar" u kojoj sudjeluju članovi biciklističkog kluba Lood Orahovica HVIDR-a Virovitičko-podravske županije daje svoj doprinos obilježavanju Dana sjećanja na herojski grad Vukovar, ali podsjeća na pravosudnu sramotu vezano za srbočetničke zločine koji su se dogodili ratne 1991. godine u potpapučkim selima Četekovcu, Čojlugu i Balincima te u Voćinu, u kojima je masakrirano i mučki ubijeno 70 hrvatskih civila i hrvatskih branitelja.

– Položili smo cvijeće i odali počasti ubijenim civilima i braniteljima u ovim selima slatinskog kraja te se prisjetili i velike žrtve grada Vukovara. No, ovime želimo prenijeti ogorčenost hrvatskih branitelja i obitelji stradalih što za počinjene zločine u ova dva masakra najveći broj zločinaca još nije stigao pred sud pravde niti je kažnjen – kaže Nenad Križić, predsjednik Županijske zajednice HVIDR-a Virovitičko-podravske županije.

Hrabre bicikliste u vožnji dionice od Voćina do Vukovara, duge više od 160 kilometara, nije zaustavila ni hladnoća od sedam Celzijevih stupnjeva ispod ništice, a ni gusta magla. Pokrovitelji akcije su HVIDR-a Hrvatske, Virovitičko-podravska županija, gradovi Virovitica i Orahovica te tvrtke Agrofavorit Slatina, Eurovoće Orahovica, Eko sustav Vukovar, Enerkom Zagreb i Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije.

 

 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:46 17.11.2011.

Tko može vjerovati da se slučajno zaboravljaju procesuirati srpski zločinci koji su napravili strašna zla širom Hrvatske? Ovdje se ne radi o pojedinačnim zločinima i zločincima. Radi se o sustavnom ratnom zločinu koji se namjerno prešućuje i ne kažnjava. Za zločince iz Voćina se zna tko su imenom i prezimenom, ali nigdje se ne može vidjeti da je država poduzela bilo što. SRAMOTA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije