Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
onečišćenje

Potonula koćarica, plavi dizel istječe na ulazu u Trogirski zaljev

kocarica, trogir 3
Foto: Arhiva VL
1/3
16.07.2010.
u 12:40

Zapovjedniku broda izmjereno je 0,64 promila alkohola u krvi, a tek se treba utvrditi zašto je brodica potonula.

Plavi dizel istječe na ulazu u Trogirski zaljev s koćarice Alcadia, duge 14,3 metra, koja je potonula u noći s četvrtka na petak u 3 sata u blizini Velog Drvenika. Koćarica je prevozila 2000 litara goriva kada je udarila u dno rta Jelinak na ulazu u Trogirski zaljev te potonula na 31 metar dubine.

Na brodu su bili zapovjednik Dinko Ercegović (59), njegov sumještanin Dragan Karadžo (54) i Branko Rinčić (54). Uspjeli su pozvati pomoć prije potonuća i otplivati do otočića Kluda gdje ih je pokupio policijski gumenjak i prevezao ih u Seget Donji.

- U 6 sati aktiviran je Županijski stožer za iznenadna onečišćenja. Na mjestu potonuća je brodica Lučke ispostave Milna s branom i disperzantima, a u sanaciju onečišćenja uključit će se i tvrtka Cian te ronioci tvrtke Dubina - kazala je Marina Halužna iz Ministarstva mora za 24sata.

Zapovjedniku broda izmjereno je 0,64 promila alkohola u krvi, dok su kod ostalih rezultati bili negativni.

Posadu će danas ispitati u Lučkoj ispostavi Trogir kako bi utvrdili zašto je brodica potonula.

Komentara 12

Avatar kos
kos
08:51 17.07.2010.

Zbog jedne pive eto zakomplicirao si je život,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,sebi a bogme i drugima(država,advokati,osiguranja,žena,dijeca itd.)

TO
Tomac
16:14 16.07.2010.

A je ovaj pelikan poplavio od tog dizela... Kaže, kočarica je prevozila 2000 l dizela... Kuda ga je vozila?

SA
sargu123
15:35 16.07.2010.

Plavi diesel u plavi Jadran .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije