Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORSKI KOTAR POD NAJEZDOM
Povratak na članak

Potkornjak će nam uništiti šume, borba je to – ili on ili mi

U tri tjedna potkornjak devastira jednu smreku, a geometrijskom progresijom još 25 okolnih - Državi trebaju mjeseci da odgovori, a i struka je zatajila

Komentari 7

PE
pampinea.elithia
13:45 03.10.2016.

Biologija je logična, potkornjak napada bolesno drveće i uklanja ga iz biocenoze... on je dakle samo simptom, i rješenje nije da se ukloni simptom! Treba liječiti drvo, a za to je potrebno izliječiti tlo i vodu... sve je dakle zagađeno u tolikoj mjeri da ni drvo više ne može opstati. Toliko o nezagađenosti naše zemlje /teškim metalima, radijacijom i ostalim smećem/.

VL
PU
Pulchrum
13:11 03.10.2016.

Ovo treba Vlada hitno sanirati, čim se oformi, jer su šume naše veliko blago, uz more.

VL
Avatar maxist
maxist
15:10 03.10.2016.

reakcija države je reakcija krepane kobile ! Ima povjerenstvo, prave se studije i programi......sve po logici " naj pobegne (cug) , naj pobegne karta mi je v žepuuuu"..

VL
Avatar gusjenica
gusjenica
15:05 03.10.2016.

Za ovu kataklizmu šuma prvenstveno je krivo ministarstvo poljoprivrede ( tu negdje unutra je i šumarstvo, samo se ne vidi), a njima uz bok H.Š. d.o.o. Ovo nije bilo teško za otkriti niti se može pobijati jer su navedeni jedinii i odgovorni za stanje šuma. Radnici HŠ za male prekršaje dobivaju "opomenu pred otkaz" , a sada ćemo vidjeti ima li uopće krivaca za ovu šum-blamažu ?

VL
TR
tragurion1954
16:33 03.10.2016.

To će začas srediti Jakovinini šumarski menadžeri sa visokim bonusima. Kakvi kukci, sredit će oni šume bolje nego kukci.

VL
DE
dedač
15:43 03.10.2016.

E draga gospodo, u priči "oni ili mi ili MI ili ONI"Tu vam se dosta dobro snalazi miljenik VL-zoki milanović, pa lijepo zamolite dotičnu upravu da ga pozove i pomogne u spašavanju lijepe naše kako je i radio zadnje 44 godine! Ne daj bože!

VL
TW
TWITOIST
15:05 03.10.2016.

SDP-eovcima je izgleda u krvi ovo''Mi ili oni''

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.