Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BACILI SE U BIJEG

Potjera u Splitu: Dvojac skrivio nesreću pa bježao od policije koja im je pronašla pištolj

Policajac na motoru
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
17.08.2020.
u 13:33

Protiv 28-godišnjaka će policija podnijeti optužni prijedlog, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, a obojica su nakon kriminalističkog istraživanja dovedeni na nadležni Općinski prekršajni sud u Splitu.

Splitski policajci koji su noćas, sat poslije ponoći, prilikom redovite kontrole prometa pokušali zaustaviti motocikl koji je kršio propise imali su pune ruke posla dok su uspjeli uhititi bjegunca i suvozača, koji je imao pištolj.

Incident se dogodio na kolniku Kaštelanske ulice, gdje je motocikl Piaggio kršio prometne propise. Motociklom je upravljao 32-godišnji vozač za kojim je raspisana potraga, dok mu je suvozač bio 28-godišnjak, također s raspisanom potragom.

Nakon što je policija naredila da se zaustavi vozač se dao u bijeg i pritom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Radi sprječavanja bijega nad njima su korištene lisice za vezivanje, a 28-godišnjak je zatečen s pištoljem marke ČZ, kalibra 7,65 milimetara s pripadajućim spremnikom u kojem se nalazilo pet metaka. Za pištolj nema dozvolu pa mu je uz potvrdu oduzet, kažu u policiji.

"Odmah su uhićeni i dovedeni u službene prostorije te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje. Nakon toga je 32-godišnjaku izdan prekršajni nalog radi izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom, zbog skretanja na raskrižju protivno prometnim znakovima i vožnje u zabranjenom smjeru, prolaska kroz crveno svjetlo, upravljanja motociklom kojem je istekla valjanost prometne dozvole i koji je tehnički neispravan, te nije osiguran policom osiguranja od rizika automobilske odgovornosti, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu", navodi policija. 

Protiv 28-godišnjaka će policija podnijeti optužni prijedlog, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, a obojica su nakon kriminalističkog istraživanja dovedeni na nadležni Općinski prekršajni sud u Splitu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije