Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULJEPŠAVANJE

Pothodnik kod željezničkog kolodvora za mlade grafitere

kolodvor
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
12.05.2010.
u 12:17

Inicijativa za taj projekt pristigla je od karlovačkog umjetnika Mile Rupčića. Predloženo je da se prostor pothodnika prepusti učenicima strukovnih škola koji bi ga obojili i uredili na svoj način.

Pothodnik prema željezničkom kolodvoru u Karlovcu bit će prekriven slikama i drugim crtežima koji su danas postali jedan oblik izražavanja mlađe populacije. Da se taj prostor prepusti mladima, prihvaćeno je i u gradskoj vlasti.

– Grafiti i tagovi, nažalost, danas često nagrđuju mnoge gradske objekte i donose nemale troškove za njihovo uklanjanje. S druge strane, mladi tvrde da je riječ o novom obliku umjetnosti i da takve aktivnosti ne treba sputavati. Zato je Grad odlučio izdati dopuštenje na temelju kojeg će se crtežima prekriti pothodnik prema željezničkom kolodvoru – rekla je gradska pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Vesna Ribar.

Inicijativa za taj projekt pristigla je od karlovačkog umjetnika Mile Rupčića. Predloženo je da se prostor pothodnika prepusti učenicima strukovnih škola koji bi ga obojili i uredili na svoj način. I drugim projektima gradske službe mlade žele uključiti u uređivanje javnih prostora. Slične akcije već su provođene u suradnji s udrugama Carpe Diem i Promenada. Tada su uređeni dijelovi karlovačkih šančeva. Jedan od ciljeva projekta izgradnje dječjeg igrališta na Vunskom polju s nizom zabavnih sadržaja, u koji je uključena i američka vojska, također je i zadovoljavanje potreba mladih. Na Korani bi također ovog ljeta trebao zaživjeti vodeni park s igralištem za vaterpolo na kojem će se organizirati Divlja liga, a nekoliko udruga mladih (Kajda, Poluga, Šesta rijeka) ima u planu zanimljive zabavne i kulturne događaje u proljetnim i ljetnim mjesecima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije