Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOZNAČENI KOMBI

Potez engleske policije razljutio vozače, optužuju ih da pokušavaju napuniti proračun

Pixabay
16.01.2023.
u 15:22

Spomenuto vozilo će biti postavljeno na određene lokacije u Northamptonshireu, a policija će koristiti podatke o nesrećama i dojave javnosti.

Policija iz Northamptonshirea odlučila je stati na kraj prometnim prekršajima i to s prijedlogom koji je naljutio veliki broj vozača. Naime, odlučili su koristiti neoznačene kombije s kamerama koje mjere brzine. Opravdanje za ovaj nesvakidašnji potez engleske policije je u činjenici što na lokalnim cestama raste broj poginulih u prometu.

Spomenuto vozilo će biti postavljeno na određene lokacije u Northamptonshireu, a policija će koristiti podatke o nesrećama i dojave javnosti. Brojni vozači su ljuti jer će policija koristiti neoznačeni kombi za snimanje brzine, što prije nije bio običaj. Smatraju kako je jedna svrha ovog poteza punjenje proračuna, prenosi HAKRevija. 

 

Lokalni mediji navode da policijski službenik za sigurnost prometa Matt O’Connell tvrdi da kombiji imaju zadatak reducirati opasnu vožnju.

– S razinom prekršaja u okrugu, moramo učiniti nešto drugačije, a korištenje neoznačenih vozila moglo bi natjerati ljude da dvaput razmisle prije nego što uđu u nepotrebne prometne rizike - navodi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije