Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAVKA MORALESA
Povratak na članak

Potaknuo rast i upropastio demokraciju

Prosvjedi su započeli tako što je na izborima 20. listopada Morales pobijedio, a izbornu proceduru velik je dio njegove zemlje opisao kao prijevaru.

Komentari 7

MA
mateistina
08:43 12.11.2019.

Sve što je novinar rekao uvezi Moralesa i rasta gospodarstva u Boliviji je laž jer odkako je Morales došao na vlast gospodarstvo Bolivije se je totalno urušilo a broj siromašni se drastično povećao a ove propagande od ljevih novinara nisu rijetke jer kako opravdati propast svih ekonomija koje vode ljevičari.

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:38 12.11.2019.

još jedna država pala pod amerikance, tj. vratila se. sad će bolivija prosperirati, čim amerikanci vrate nadzor nad naftom i plinom. vraćaju se stare naknade, koncesije, 10 puta manje nego za vrijeme moralesa. indijanci se vraćaju u prašume, koje se pak ruše da bi se drvo prodavalo. za 2 godine plakat će se za evom... korporacije su uspjele.

VL
MA
mateistina
09:32 12.11.2019.

To što si ti tu nabrljao to su laži i misliš da je narod lud i da nezna kad je gladan osim toga ima stotine članaka i stotine izvještaja koji govore suprotno a to da je ekonomska situacija u Boliviji nikad gora.

VL
NI
Nini istrijan
09:12 12.11.2019.

Sve sto si ti tu blebetao je laz. Americki Center of Economic and policy research pise da je Bolivija pod vladom Moralesa dozivjela veliku strukturnu reformaciju i ekonomski napredak. Bruttonacionalni produkt po glavi stanovnika je porastao za 50%.Siromastvo stanovnika jee palo sa 60 na 35% a ekstremno siromastvo sa 37,7 na 15,2%. Nacinalizacija busotina je povecala zemlji prihod sa 721 miliona dolara na 4,95 milijardi dolara a sve to zahvaljujuci Moralesovoj odluci da se zemlja oslobodi kontrole IMF-a. Tko god zeli moze naci i procitati izvjestaj CEPR-a : Bolivias Economic Transformation: Macroeconomic Policies,Institutional Changes and Results.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.