Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Libroteka

Posudite i pročitajte knjige u arboretumu, pa ih - vratite

'16.05.2013., Karlovac - U arboretumu Sumarske skole u sklopu projekta Posudi, procitaj, vrati, otvorena prva karlovacka  ulicna knjiznica Libroteka. Gradjani ce besplatno moci posuditi knjigu i citat
Foto: 'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
1/3
17.05.2013.
u 13:29

Uređen je i dnevni boravak na otvorenom, za što su iskorištene stare srušene platane iz Marmontove aleje

Svi su dobrodošli, djeca, mladi i stariji. Dođite u naš arboretum i u jedinstvenom okruženju pročitajte knjigu. Možete je i posuditi i odnijeti kući, pa potom vratiti. Obogatit ćemo knjižni fond i bit će tu za svakog ponešto. Pozivamo i sve zainteresirane da doniraju knjige za našu jedinstvenu knjižnicu – poručili su učenici Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac Ivana Rustja, Iva Domišljanović, Petar Magdić i Luka Katić predstavljajući svoj projekt “Posudi, pročitaj, vrati”.

 Rad nastavnika i učenika

 U jednom od najljepših dijelova Karlovca, u arboretumu spomenute karlovačke škole otvoren je dnevni boravak i prva ulična knjižnica u Hrvatskoj- Libroteka. Nastali su zahvaljujući zajedničkom radu budućih šumarskih i drvodjeljskih tehničara dizajnera, njihovih nastavnika i strukovnih učitelja. Zanimljivo je i da su za izradu korištene stare srušene platane iz Marmontove aleje.

 U Europu sa svjetlom

 – To je naš 12. projekt iz demokratskog građanstva. Kada nam je već ponestalo ideja, Udruga Ka-Matrix predložila nam je da educiramo učenike za volonterski klub. Odlučili smo se za uređenje dnevnog boravka u arboretuma, ali time nisu bile u potpunosti zadovoljene naše želje.

Tada nas je posjetila Vesna Vilus i predložila pokretanje ulične knjižnice. Demokratsko smo društvo i vjerujem da će oni koji posude, knjige i vraćati. No, bit ćemo uporni i obnavljati fond – rekla je voditeljica projekta Mirna Korkut. Svi se nadaju da će Karlovčani prihvatiti tu sjajnu ideju i neće uništavati prekrasno uređen i osmišljen prostor. U tome bi trebala pomoći i postavljena rasvjeta za što je Grad osigurao 210.581,25 kuna.

 – Ulazimo u Europu sa svjetlom. Naš se arboretum proteže na 16 ha, ima oko dvije tisuće jedinki i preko 800 vrsta. Želimo pokazati svima njegove ljepote, izvrsno služi i kao ‘zelena’ učionica – napomenula je v. d ravnateljica Đurđica Janjanin. Gradonačelnik Damir Jelić izrazio je žaljenje što ranije generacije nisu dočekale ostvarenje tog izvrsnog projekta. Poručio je da upravo u ovom dijelu Karlovac najjače ‘diše’.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije