Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.05.2016. u 18:08

Krenulo je sa simpatičnim Tinky Winkyjem, svemircem u Teletubbiesima, a evo sad smo već došli do bioinženjeringa

Ako je netko očekivao da će se naši bližnji, oni s nekonvencionalnim i posebnim seksualnim potrebama zadovoljiti time što kao osobe imaju jednaka prava pred zakonom, naravno da se prevario. Kad nešto što je suštinski različito zakon ne samo (opravdano) proglasi zaštićenim već i (neopravdano) za društvo jednako poželjnim, onda je sasvim prirodno očekivati da jučer traže pravo na obitelj, danas pravo na posvajanje djece, a sutra pravo na proporcionalnu zastupljenost u svim segmentima društva (ili nekim drugim redoslijedom, svejedno). A ono što je danas pravo sutra postaje čvrsta obveza. Neki će nam reći da je to posve isto kao prava žena, iako sasvim sigurno nije, te da se zakonom mora osigurati njihova zastupljenost u svim sferama života.

Televizijski sitcomi tome odavna udovoljavaju – već je gotovo nemoguće zamisliti neki a da nema barem jedan živopisni gay lik. Sutra će vjerojatno pisati prosvjedna pisma da oni koji takav lik u scenariju nemaju zapravo diskriminiraju homoseksualce koji svakako jesu sastavni dio stvarnog svijeta. Samo po sebi nema ništa loše u tome da se djecu od ranih dana uči da nismo svi Isti, da su neki od nas i Različiti, čiju posebnost treba uvažavati, čija ljudskost tom različitošću svakako nije kompromitirana. No već smo došli do točke u kojoj nam djecu i u crtićima pokušavaju učiti ne samo da je posve svejedno kojim putem će krenuti, već i da je sasvim poželjno pri tom i namjerno skrenuti, eksperimentirati.

Krenulo je sa simpatičnim Tinky Winkyjem, svemircem u Teletubbiesima, a evo sad smo već došli do bioinženjeringa – u Disneyu se suočavaju s pritiskom liberalnih grupa koje od scenarista zahtijevaju da u crtiću Snježno kraljevstvo kraljicu Elsu pretvore u lezbijku!

Abrakadabra: bilo je samo pitanje trenutka kad će se prijeći granica između promoviranja poštovanja prava na različitost i aktivnog promoviranja različitosti – a nikako ne bismo smjeli upasti u zamku da pomislimo da je to zapravo jedno te isto.

>> Filmovi poput ovog uče nas kako tolerirati različitost

Ključne riječi

Komentara 1

BA
bakulušić
19:14 17.05.2016.

Na propast su osuđeni svi oni koji žele negirati i poništiti Božje i naravne zakone. Do tada će napraviti veliku štetu i nered u ljudskom rodu i zajednici. Samo nas molitva može spasiti od patnji i trpljenja. Molimo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije