Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veljko Miljević:

'Postoji šansa da Ljubičić krajem sljedećeg tjedna bude vani'

Veljko Miljević
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
31.10.2014.
u 19:08

– Ako će se oni žaliti, tada će se izgubiti tri dana na žalbu, a nakon toga ta žalba ide drugostupanjskom vijeću – objasnio je Miljević.

– Postoji šansa da krajem idućeg tjedna Slobodan Ljubičić bude vani – kazao je u RTL-u Danas odvjetnik Slobodana Ljubičića, Veljko Miljević.

– Ako bude usvojen naš prijedlog za jamstvo, a ja sada sa sigurnošću to očekujem nakon ovakve odluke drugostupanjskog vijeća, tada će već u ponedjeljak sudac istrage donijeti rješenje o prihvaćanju jamstva i zamjene jamstva za istražni zatvor. Ovisi hoće li se na to rješenje žaliti USKOK. Ako će se oni žaliti, tada će se izgubiti tri dana na žalbu, a nakon toga ta žalba ide drugostupanjskom vijeću – objasnio je Miljević nakon što je danas izvanraspravno vijeće ukinulo rješenje o određivanju istražnog zatvora Milanu Bandiću i još devet osumnjičenika, dok su Petar Pripuz, Miro Laco i Ivan Markus pušteni na slobodu.

"Ova odluka putokaz je svima"

– Istražno vijeće Županijskog suda u Zagrebu od rješenja istražnog suca od utorka smatralo je osnovanim samo onaj dio gdje je sudac istrage, nakon što je odredio istražni zatvor za trojicu okrivljenika, Petra Pripuza, Markusa i Miru Lacu, odmah i zamijenio taj istražni zatvor s ponuđenim jamstvom. U tom dijelu je izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrdilo odluku suca istrage – objasnio je Miljević te dodao da se može zaključiti da se izvanraspravno vijeće "rukovodilo onim što smo mi rekli već u utorak, na ročištu na kojem je određen istražni zatvor, da postoji načelo razmjernosti. – To znači da se nijedna stroža mjera osiguranja prisutnosti okrivljenika tijekom kaznenog postupka ne može odrediti ako postoji lakša, blaža mjera kojom se može postići ista svrha – kazao je Miljević.

– Ova odluka izvanraspravnog vijeća putokaz je svima da se može zamijeniti istražni zatvor i da on nije nužan i neophodan ni za jednog okrivljenika ako se ponudi adekvatno jamstvo. A neki od nas, osim adekvatnog jamstva, ponudili su još i neke druge stvari. I obećanje, i ostavku na funkciju, što prema dikciji ovog drugostupanjskog rješenja nije čak ni potrebno – kazao je odvjetnik Slobodana Ljubičića.

>>Pripuz, Laco i Markus napustili Remetinec, o Bandiću odlučuju u ponedjeljak

>> Kako je Bandić mogao utajiti porez ako je dao podatke Liniću?

>> Zamjenu zemljišta zbog koje je uhićen Bandić odobrio DORH

>> Ljubičić dao ostavku u Upravi Holdinga, hoće li je Bandić prihvatiti?

>> Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Komentara 6

ĆA
ćaćaća
19:25 31.10.2014.

da bandić da ostavku odmah bi ga pustili..vjerojatno bi bio i pravednik..jer dok je bio u sdp.u bio je pod zaštitom nove pravednosti..kako se odmetnuo tako su počela praćenja..toliko prozirno da i dječica to već vide..

FA
fakin2012
00:15 02.11.2014.

sa'će romski kralj Banditj odma pod'jelit nekoliko gradskih stanova romima

Avatar nefili1010
nefili1010
23:34 01.11.2014.

treba kikaša odmah pustiti da može u miru odvesti obitelj u sloveniju ,u terme čatež gdje su krenuli u ned navečer...ili da kupi stan u sloveniji,to je ponuđeno kao objašnjenje što radi 160 000 eura u autu...što od tog dvoje ? ili da odvjetnik objasni što je mislio kada je rekao da su znali u četvrtak da će bit uhićenje ,slučajno se izlajao pa nema honorara hahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije