Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eko Kvarner

'Postoje ozbiljni problemi s odabirom tehnologije za Plomin C'

plomin
Dusko Marusic/PIXSELL
30.08.2013.
u 14:06

"Iz prvog dokumenta je očito da, suprotno demantiju HEP-a, postoje ozbiljni problemi s izabranom tehnologijom i snagom za kontroverzni projekt Plomin C," stoji u priopćenju Eko Kvarnera

Udruga \"Eko Kvarner\" objavila je na svojim internet stranicama referentni dokument Europske komisije o svim preporučenim tehnologijama termoelektrana na ugljen i radni materijal Ministarstva gospodarstva, kako vele, sasvim bizarno nazvanog Nacionalnim akcijskim planom za obnovljive izvore energije.

\"Iz prvog dokumenta je očito da, suprotno demantiju HEP-a, postoje ozbiljni problemi s izabranom tehnologijom i snagom za kontroverzni projekt Plomin C,\" stoji u priopćenju Eko Kvarnera na čijim je stranicama predstavljeno i detaljno tehničko objašnjenje dobiveno od uglednih međunarodnih eksperata.  \"Naša je udruga iz dva nezavisna izvora došla i u posjed dokumenta iz srpnja ove godine iz kojega je vidljivo da postoji jasna namjera da se onemogući daljnji razvoj korištenja obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj, prvenstveno sunca i vjetra.

Eko Kvarner najavio kampanju s domaćim i međunarodnim udrugama

Naime, osim što se projekt \"Plomin C\" sam po sebi urušava, postaje sve jasnije i da je recentna energetska strategija RH sasvim promašena, jer (kao što se i najavljivalo) nije došlo do predviđenog naglog rasta potrošnje energije u RH, već do pada. Poveznica tog dokumenta s projektom \"Plomin C\" je očita potreba interesnih lobija da se onemogući sustavna tranzicija Hrvatske prema postfosilnom društvu i decentraliziranim izvorima energije (kao što rade mnoge zemlje EU-a), te da se opravda i umjetno stvori potreba za velikim centraliziranim izvorima energije na fosilna goriva, a to je prvenstveno \"Plomin C\", stoji u prioćenju Eko Kvarnera. Najavljuju kako će uskoro s više domaćih i međunarodnih udruga, te energetskim zadrugama pokrenuti kampanju za sprečavanje daljnjih pogrešaka očito nesposobne ekipe što planira i vodi energetiku za Vladu RH.

>> Eko Kvarner: Energetska strategija RH sasvim je promašena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije