Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegnut kolaps

Postignut dogovor - počinju radovi na zamjenskom mostu

Most Mokrice
Matija Topolovec/PIXSELL
06.11.2011.
u 10:35

Župan Hajdaš Dončić je, nakon što je most zatvoren, predložio postavljanje pontonskog mosta preko rijeke Krapine.

Na traženje župana Siniše Hajdaša Dončića, održan je sastanak sa predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta, Josipom Škorićem, zbog neodrživog prometnog kolapsa, nastalog zatvaranjem za promet cestovnog mosta, na dionici državne ceste D1 u Mokricama. Župan Hajdaš Dončić je, nakon što je, unatoč zahtjevima Županije o momentalnom prestanku radova na sanaciji mosta Mokrice, most zatvoren, predložio postavljanje pontonskog mosta preko rijeke Krapine. Pri postavljanju tog mosta, prema njegovom bi prijedlogu, mogla sudjelovati i Hrvatska vojska. Taj zahtjev je prihvaćen, te će već ovog tjedna krenuti radovi na privremenom mostu koji će se nalaziti stotinjak metara nizvodno. Hajdaš Dončić je najavio kako će most biti osposobljen za desetak dana, čime će se dvije trećine Zagorja ponovno prometno osposobiti.

 

Zaključak je da će Ministarstvo obrane u suradnji sa Županijom preuzeti obvezu izgradnje mosta, a Hrvatske ceste izgradit će pristupne ceste. Pritom Županija treba rješiti i imovinsko pravne odnose s vlasnicima zemljišta.

Ključne riječi

Komentara 3

TR
trololol
11:39 07.11.2011.

Da, da, da... Naša zagorska klasika - idemo uletiti u nešto bez da prije dobro promislimo o tome jer smo ipak mi najpametniji.

RB
Rastu Brojke
09:09 10.11.2011.

Baš sam se sjetio nečeg što je prikladno za ovu situaciju: http://www.tportal.hr/lifestyle/autozona/118788/Japanci-su-ovaj-autoput-popravili-za-samo-sest-dana.html

LZ
LjutKo>Zagi
17:45 14.11.2011.

Zašto se nije ranije krenulo u izgradnju novog mosta, prema županovom prijedlogu ako su HC znale da je postojeći problematičan, nek se čeklao do zadnjeg trena dok most nije skoro propao !? Zašto vladajući rade od Zagoraca budale; pa vjerojatno imamo najgore ceste u cijeloj Hrv. , a ujedno plaćamo najviše doprinose za ceste kod registracije motornih vozila !! Kalmeta se nije oglasio na naše vapaje, jer ga Zagorje očito ne interesira, a prometnice su nam sve krpa na krpi .. jadno opće za vidjet. Nadam se skorom uhićenju njega i sl. koji su djelovali u korist privatnih interesa ! Lijep pozdrav ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije