Naslovnica Vijesti Svijet

Postigli dogovor: Od 2014. ECB će nadzirati banke eurozone

Prema dogovoru banke s više od 30 milijardi eura imovine bit će stavljene pod nadzor Europske središnje banke
13. prosinca 2012. u 08:45 2 komentara 4 prikaza
euri
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Uoči summita Europske unije koji će se održati danas ministri financija zemalja članica postigli su dogovor o pravilima nadzora nad bankama eurozone, javlja BBC. Dvije stotine najvećih banaka tako će doći pod nadzor Europske središnje banke, koja će imati ulogu glavnog nadzornika banaka eurozone.

Dogovor je ključni korak prema bankarskoj uniji, a predstavit će se europskim čelnicima kasnije u četvrtak. Nova bankarska pravila smatraju se ključnima za jačanje eura, nakon što je propast banaka izazvala financijski slom.

Prema dogovoru banke s više od 30 milijardi eura imovine bit će stavljene pod nadzor Europske središnje banke. Nadzor nad bankarstvom, prema riječima njemačkog ministra financija Wolfganga Schaeublea, trebao bi stupiti na snagu 2014. godine.

>> Draghi spasio euro! Njemački guverner: ECB je dužnicima droga

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • Avatar Alfons_x
    Alfons_x:

    Dakle banke će konačno biti stavljene pod izravnu kontrolu Goldman Sachsa..... Pitam se sljedeće kada će nacionalne banke poput HNB biti stavljene pod nadzor FED-a? Iduće godine?? Na čelu europske centralne banke je čovjek iz Goldman Sachsa, njihov bivši suradnik ... prikaži još! Draghi, zatim je i Mario Monti, zatim bivši premijer Grčke (lažirana izvješća Goldman Sachsa su dovela do krize u Grčkoj zatim u EU) Dakle kriza je izazvana namjerno kako bi se pod kontrolu stavile banke, kao što je velika depresija 20-tih izazvana da se uspostavi (privatni) FED i uništi američko gospodarstvo

  • Alien 222:

    Eto gdje HR srlja !! U Novi Svjetski Poredak ??