Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskrs

Postavljene velike pisanice u Borovu

pisanica
Branimir Bradarić/VLM
29.03.2013.
u 12:48

Pisanice su tematski oslikane, odnosno, svaka od njih ima neku drugu temu. Tako su na jednoj motivi sporta, na drugoj raznih manifestacija, a imamo i one sa motivima Borova, Vučedola i samoga grada, rekao je Rado.

U vukovarsku četvrt Borovo naselje danas je dopremljeno pet velikih uskršnih jaja koja su napravili i oslikali članovi osječke udruge Art Osijek. Prema riječima Igora Rade, koji je predsjednik udruge i najvećim dijelom je sam radio na oslikavanju, radi se uskršnjim jajima koja su visine oko 180 centimetara i širine 130 centimetara.

– Pisanice su tematski oslikane, odnosno, svaka od njih ima neku drugu temu. Tako su na jednoj motivi sporta, na drugoj raznih manifestacija, a imamo i one sa motivima Borova, Vučedola i samoga grada, rekao je Rado.

Svaka od pisanica napravljena je od stiropora da bi na kraju bila obložena mrežicama te potom oslikana fasadnim bojama i na kraju lakirana. Govoreći o cijelome projektu kaže da je motive za pisanice tražio preko interneta odakle je skidao fotografije i po njima radio crteže.

– Za jednu pisanicu ovih dimenzija treba mi oko pet dana posla. Najteži dio je ipak samo oslikavanje jer ima mnogo detalja koji se moraju napraviti. Ipak, na kraju kad vidimo rezultate rada možemo biti zadovoljni i ponosni, rekao je Rado, koji je po struci grafički dizajner te se bavi inače i oslikavanje interijera i namještaja.

Prema informacijama iz gradske uprave pisanice će biti postavljene na pet lokacija u Vukovaru i to po jedna u prigradskim naseljima Lipovača, Sotin i Lužac te po jedna u parku kod Radničkog doma u Borovu naselju i ulici Hrvatskog zrakoplovstva.

>>Završena obnova pročelja Radničkog doma u Vukovaru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije