Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završile u zatvoru

Postavili skrivene kamere u vrtiću: Pogledajte odgojne metode ovih 'teta'

zlostavljanje
Foto: Screenshoot
1/2
21.02.2019.
u 17:01

Starija odgojiteljica branila se kako su ovakve metode normalne u njezinoj državi

Dvije Kineskinje uhićene su u Italiji nakon što su skrivenim kamerama snimljene kako nasilno vuku, udaraju i tuku djecu u jednom talijanskom vrtiću gdje su radile kao odgojiteljice.

Zheng Moli (38) i Hong Pingping (26) zlostavljale su djecu u dobi od tri do šest godina u 41. različitom slučaju prošloga mjeseca, a snimila ih je nadzorna kamera koju je postavila policija iz Toskane.

Starija odgojiteljica koja je diplomu stekla u Kini branila se tvrdeći kako su takve odgojne metode normalne u njezinoj državi te joj nitko nije rekao da ne smije udarati djecu štapom, piše Daily Mail. Štapom se, dodaje, koristila kako bi privukla pozornost djece.

Obje odgojiteljice radile su u vrtiću Marco Polo u kineskoj četvrti u gradu Prato. Uhićene su 31. siječnja, a pod istragom je i treća odgojiteljica.

Žrtve, njih nekoliko desetaka, također su Kinezi, a istraga je pokrenuta u prosincu kada je policija nakon dojave postavila kamere u vrtiću.

>> Ovim se šokantnim situacijama nitko nije nadao, a uhvatila ih je kamera

zlostavljanje
1/29

Komentara 21

TH
thu
17:56 21.02.2019.

Imaš takvih "odgajateljica" u našim vrtićima koliko hočeš, samo sve se zataškava i kada se zna...

Avatar nekakav
nekakav
07:56 22.02.2019.

a zašto se djecu ne bi smjelo tući? fizičko kažnjavanje je jedini način u određenoj dobi djeteta da se dovede u red, inače tumor se razraste i imate malog delikventa koji raste i terorizira sve oko sebe, a najzaštićeniji je. umjesto da se njega izbaci iz ekipe, njega se štiti, a žrtvu tjera na šutnju i trpljenje. čudo jedno kako zapad ima sve manje djece, a s njima navodno postupa jako dobro, a taj nasilni i bolesni nazadni istok sve više...

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:25 22.02.2019.

Kineskinje rade u talijanskim vrtićima? U nas moraš imati diplomu za takve stvari, vjerujem da je i u Italiji tako. Strana diploma se mora priznati u nadležnoj instituciji. Ako su Talijani priznali diplomu, to znači da su priznali i odgajateljske metode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije