Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neuobičajena proslava

Poštari najzanimljiviji među 500-tinjak motorista

bjelovar
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/7
01.05.2015.
u 14:39

Nakon neobjašnjivo kratkotrajne vožnje gradskim ulicama, tijekom koje su se posebice istakli poštari kao nasimpatičnija skupina, za sudionike je organizirana okrijepa u restoranu Šljukin gon, te moto alka

Obilježavanje međunarodnog praznika rada u Bjelovaru je iznova bilo jedinstveno u svjetskim razmjerima. ". Sjajan odaziv motorista Naime, Bjelovarčani 1. svibanj tradicionalno započinju Budnicom, okupljanjem motorista u 04.30 sati i njihovom vožnjom središtem grada, što je načinom organizacije i masovnošću sudionika jedinstvena planetarna prepoznatljivost Bjelovara. To jutro svakako dobro pamte i “spavalice” kojima san dokidaju bučni motoristi.

Inače, ta nesvakidašnja manifestacija začeta je oko 1920. godine, a značajka je da se  unatoč brojnih povijesnih prekretnica, očuvala do danas. ". Neslavan rekord Za istaknuti je da je ovogodišnja motoristička karavana bila na razini rekordnih godina sa 500 sudionika, međutim postavljen je i jedan neslavan rekord. Naime, iako je vožnja gradskim ulicama predviđena od  05 do 07 sati, jutros je zabilježena poražavajuća činjenica da je većina sudionika ostala razočarana jer je Budnica trajala tek mizernih 20-ak minuta, a što je najkraće u njezinoj gotovo stoljetnoj povijesti. Ponajviše jer se Budnici priključuju i brojni motoristi iz udaljenijih krajeva, pa im je trud skoro bio uzalud. Odgovornima se može progledati kroz prste i oprostiti, ali nikako ne i zaboraviti ukoliko ubuduće dovedu u pitanje očuvanje ove jedinstvene tradicije.

Nakon neobjašnjivo kratkotrajne vožnje gradskim ulicama, tijekom koje su se posebice istakli poštari kao nasimpatičnija skupina, za sudionike je organizirana okrijepa u restoranu Šljukin gon, te moto alka.

>> Bandić u Maksimiru dijelio grah i karanfile

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije