Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed u Rijeci

Poštari: Ako ne isporuče ljetnu odjeću, izlazimo na ulice

Mirni prosvjed poštara u Rijeci (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/5
29.08.2011.
u 11:36

Okupljeni su željeli upozoriti na svu nelogičnost i nepravilnost provođenja javne nabave. Drže da je sve što je u Zakonu o javnoj nabavi napisano lijepo zamišljeno samo na papiru.

Mirnim prosvjedom koji je danas održan u središtu Rijeke, u organizaciji Republičkog sindikata radnika Hrvatske, okupljeni su željeli upozoriti na svu nelogičnost i nepravilnost provođenja javne nabave. Kako su poručili s prosvjeda, već su "pala" tri natječaja za nabavu službene ljetne obuće. Postupak je, poručili su, počeo 3. veljače 2010. godine i još traje. Na putu je i četvrti, pa se prosvjednici pitaju do kada tako.

Traže izmjenu Zakona o javnoj nabavi tako da se iz njega izuzme način nabave službene i zaštitne odjeće i obuće te da oni koji neosnovano ulažu žalbe i odugovlače postupak unedogled nadoknade sve troškove proizašle njihovu neosnovanom tužbom. Prosvjednici su u Rijeci poručili da je ovo tek početak njihovih aktivnosti jer, ako im se obuća ne isporuči do 15. listopada ove godine, pokrenut će prosvjede širih razmjera na razini cijele Hrvatske. Drže da je sve što je u Zakonu o javnoj nabavi napisano lijepo zamišljeno samo na papiru.

Prema njihovim saznanjima Zakon o javnoj nabavi u nekim je svojim člancima u izravnoj koliziji s pojedinim pravilnicima koji su sastavni dio paketa zakonodavstva o javnoj nabavi. Zbog toga dolazi do mogućnosti podnošenja žalbi Državnoj komisiji za kontrolu postupka javne nabave, jedinom tijelu kojemu se podnose žalbe, a svaka žalba zaustavlja postupak barem tri mjeseca. Glavna povjerenica RSRH za Istarsku i Primorsko-goransku županiju Ingrid Sušanj kazala je da je u petak stigao dopis u kojem piše da će radnicima biti dostavljena obuća, ali vjeruje da je zapravo riječ tek o pritisku na prosvjednike.

Komentara 39

GG
GaIadriel G
22:28 29.08.2011.

baš zanimljivo kako se bune poštari, koji još kako tako žive i rade, a kad budu pali, kao taksisti, u ruke privatnika, kako li će tek onda kukati?! Poštare još HDZ nije uspio uništiti.

OB
-obrisani-
13:28 29.08.2011.

http://www.youtube.com/watch?v=IFSOysCJfVo&feature=related

Avatar Grunf
Grunf
12:22 29.08.2011.

da odvoziš jednu turu ili još bolje da prepješačiš 15-tak km s jednom punom torbom..........lako je s tuđim ku... mlatit kad nemaš pojma o tom poslu pokri se ušima i šuti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije