Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Poštar dobio otkaz jer je lažirao Polančecov potpis na dostavnici

poštar
Arhiva VL
28.04.2010.
u 17:05

Mjesecima je lažirao potpise u dostavnoj knjizi za preporučene pošiljke, a otkriven je tek kad se potpisao umjesto Polančeca, koji leži u Remetincu.

Nevjerojatna glupost koprivničkog je poštara Zorana Petrovića stajala posla. Za to da danima ne dostavlja preporučene pošiljke na adrese na koje je to trebao činiti, možda se nikad ne bi doznalo da nije počinio kobnu pogrešku.

Sudsko pismeno

Iako je posao dobio tek prije nekoliko mjeseci, nekako mu se nije mililo da ga obavlja, pa je umjesto raznošenja pošte vrijeme provodio po kafićima. Kako bi se ipak opravdao pred šefovima, upustio se u lažiranje službenih dokumenata.

Prilikom svake dostave preporučene pošiljke potrebno je da se adresat potpiše u knjigu dostave, a također i na dostavnicu, koja pošiljatelju jamči da je pošiljka uručena.

Naš je poštar u knjizi dostave mrtav-hladan lažirao potpise onih kojima je trebao uručiti pisma, iako ih nikad nije ni vidio. Neuručene pošiljke s dostavnicama "pospremao" je kod sebe, držeći da ga nikad neće razotkriti.

Međutim, imao je tu nesreću da mu je nedavno u ruke došlo sudsko pismeno upućeno na koprivničku adresu bivšega potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, koji je 30. ožujka uhićen i odonda je pritvoren u istražnome zatvoru u Remetincu.

Lijepa hrpica

Lijen otići na Polančecovu adresu u Oružanskoj, poštar je lažirao njegov potpis u knjizi dostave, a pismeno s dostavnicom spremio je "na sigurno". Ipak, taj su ga put razotkrili.

Kontrolor dostave pošte bio je upućeniji u dnevno-politička zbivanja u zemlji pa je primijetio kako nije moguće da Polančec iz Remetinca potpiše primitak pošiljke u Koprivnici.

Pozvan na službeni razgovor da objasni tko se to zapravo potpisao kao primatelj sudskog pismena za Polančeca, nesretni poštar priznao je kako je lažirao potpis bivšeg potpredsjednika Vlade, ali ne i samo taj.

Kod njega je potom pronađena lijepa količina neuručenih preporučenih pošaljaka, pa je brzopotezno dobio otkaz. Nije poznato je li tko od nesuđenih primatelja pošte pretrpio kakvu štetu zbog lijenog poštara.

Ključne riječi

Komentara 43

PT
ptica2
17:20 28.04.2010.

Ma ljudi pa to rade skoro svi poštari.

MI
mica1111
19:47 28.04.2010.

...nedavno sam razgovarala sa jednom našom gđom koja radi kao poštarica u Švicarskoj... ...tamo nedaj bože da samo pobacaš poštu u kaslić,nego ju obavezno moraš uredno posložiti po veličini... ...o ovakvim stvarima možete mislit,koji neki ne znam zašto malte ne opravdavaju...

DU
Deleted user
21:48 28.04.2010.

ma razumijemo se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije