Naslovnica Vijesti Hrvatska

\'Postajemo sjedište znanstvene i stručne misli Karlovca i županije\'

– Politika se svih ovih godina nikada nije miješala u rad Veleučilišta i možda je to razlog velikog uspjeha – rekao je karlovački župan
20. travnja 2012. u 17:23 0 komentara 8 prikaza
dekan
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

– Počeli smo sa dva studija. Danas imamo osam stručnih i tri specijalistička te više od 4500 upisanih studenata. Rastemo i razvijamo se. Postajemo sjedište stručne i znanstvene misli grada i Karlovačke županije.

Vizija nam je postati svjetski priznato sveučilište, središte znanstvene i stručne misli regije. Možda se sve to čini nerealnim, previše optimističnim ili precijenjenim, ali jedini način da se dostignu granice jest da ih se prijeđe i uđe u nemoguće – kazao je dekan Branko Wasserbauer povodom 15. obljetnice Veleučilišta u Karlovcu. Zahvalio je svima koji su pomogli da se ostvari postignuto. Poručio je i da je ostvareni uspjeh zasluga svih koji doživljavaju Veleučilište kao nešto više od mjesta za ostvarivanje puke egzistencije.

Karlovački župan Ivan Vučić podsjetio je da je u vrijeme osnivanja Veleučilišta 1997. bilo i onih koji su se pitali što će Karlovcu takva ustanova kada je blizu Zagreb. Mnogi su smatrali da će to biti još jedno mjesto na kojem će se zbrinuti političari.  

 – Čestitam na ostvarenom. Možemo učiti od vas. Politika se u petnaest godina postojanja nikada nije miješala u rad Veleučilišta i to je možda razlog takvog uspjeha – rekao je karlovački župan Ivan Vučić. Nagrađeni su i najbolji studenti. Ponos Veleučilišta u Karlovcu su Bojan Stipančić, Josip Šeketa, Matija Kerin, Sanja Bilić, Vlasta Zebec, Andrea Matok, Nino Marić, Ivan Idžanović, Ana Matjanec, Sanja Matijević, Larisa Sokolović, Katarina Juričin i Branislav Koljaja. 

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.