Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pošta: Moguće skraćenje rada u Đurđevcu

Radnice u đurđevačkom poštanskom uredu nadaju se boljem rješenju
Foto: Anđela Lenhard-Antolin
23.10.2008.
u 14:35

Kako se i očekivalo, đurđevački gradski poglavarstvenici su negativno reagirali i usprotivili se prijedlogu koji im je stigao iz Središta pošta iz Koprivnice, da se skrati radno vrijeme u Poštanskom uredu u Đurđevcu.

Naime, upravitelj Središta pošte Koprivnica Hrvoje Grbanović obavijestio je Gradsko poglavarstvo da je dao prijedlog da se od 1. siječnja 2009. u đurđevačkom Poštanskom uredu više ne radi kao godinama do sada, od 7.30 do 19, a subotom od 7.30 do13 sati. Prema novom prijedlogu od Nove bi se godine radilo od 8 do 15.30, a subotom od 8 do 12 sati.

Žele biti kao ostali
- Grad Đurđevac ne može pristati na predloženo skraćenje radnog vremena, jer dobar dio tvrtki, a osobito privatnika, ne završava posao u 15 sati, pa da bi si u Poštanskom uredu mogli obaviti sve potrebno do predloženih 15.30 sati.

Upućivanje da podignu pošiljke subotom, ako je ne stignu podići radnim danom, u najmanju je ruku nekorektno - rekao je na takav prijedlog zamjenik gradonačelnika, HSS-ovac Josip Tomica, te zaključio da Đurđevac može prihvatiti samo skraćenje radnoga vremena kakvo je eventualno ponuđeno u ostala dva grada u županiji.

Gradonačelnik Đurđevca Mladen Roštan je pak naglasio da je siguran da će predloženo skraćenje radnoga vremena u đurđevačkoj pošti izazvati negodovanje Đurđevčana, da su mnogi, pa i on sam, već dugo nezadovoljni dostavom pošiljki, i da je manjim lokalnim zajednicama predloženo čak plaćanje djelatnika u poštanskom uredu ako ured žele zadržati, te da bi se drukčijom organizacijom rada mogli ublažiti problemi.

Potezi i strah
Upravitelj Središnjice Hrvoje Grbanović je đurđevačkim čelnicima napisao i da je sporni prijedlog skraćenja izrađen u skladu s mjerenjem usluga po satima u poštanskom uredu i smanjenju troškova ureda, te napomenuo da svi korisnici koji radnim danom ne stignu podići pošiljku, mogu to učiniti subotom.

O onima koji rade i subotom, nije ništa rečeno. No, Đurđevčani su zamijetili da su određeni potezi na drukčijoj organizaciji rada već poduzeti, jer poslijepodne radi manje ljudi u uredu, a priča se da se mnogi od 21 zaposlenog u Đurđevcu, od Nove godine boje za svoju egzistenciju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije