Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet Vlado Zec

Posrnuli tajkun i bivši župan idu u zatvor zbog 12,9 milijuna kuna

Vlado Zec
Foto: Duško Mirković/Pixsell
19.04.2016.
u 18:10

Po optužnici, župan Bagarić na Zecovu je ideju izdavao mjenice županije spomenutim tvrtkama bez ikakve poslovne osnove i bez znanja poglavarstva

Zbog izvlačenja milijuna iz Požeško-slavonske županije, bivši župan Anto Bagarić te Vlado Zec, nekadašnji vlasnik Kamena Ingrada i tajkun, osuđeni su na po dvije i pol godine zatvora.

Zecova supruga Đurđica, tada članica uprave Kamena Ingrada, kažnjena je s dvije godine zatvora, a na godinu i pol osuđen je Ivan Đurčević, direktor požeške Vodoprivrede, koja je u međuvremenu likvidirana.

Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Osijeku. Optužen je bio i Kamen Ingrad u stečaju, a tvrtka je dužna vratiti 12,9 mil. kuna u državnu blagajnu. Pitanje je, pak, hoće li se to ikada dogoditi, s obzirom na stečaj.

Inače, za 9,8 mil. kuna oštećena je Požeško-slavonska županija. Po optužnici, župan Bagarić na Zecovu je ideju izdavao mjenice županije spomenutim tvrtkama bez ikakve poslovne osnove i bez znanja poglavarstva.

Đurđica Zec je, tereti se, eskontirala te mjenice i njima plaćala kredite Kamena Ingrada i isplaćivala plaće, a dugove bankama podmirivao je i Đurčević.

>>Anto Bagarić i Vlado Zec izvukli milijune iz županije

Komentara 6

MA
maddog
19:56 19.04.2016.

nije valjda domoljub iz Kupresa umiješan u malverzacije,dajte još jednom provjerite pa to je ipak domoljub iz HDZ-a!

DU
Deleted user
19:34 19.04.2016.

Ma niš, samo malo igrokaza za "svekoliko pučanstvo". Kao i uvijek. Pa koliki su bili u pritvorima i izišli još bolje potkoženi. A i neki su se ugrijali uz njihovu vatricu. Tko je uopće osuđen?? Nemojte Čobankovića koji je zae za teške malverzacije za koje je znao, sudjelovao, drzao lojtre, i dobio koji mjesec društveno korisnog rada. Nisu mu ni to trebali dati. Pa on je svojim Likom i Djelom obavio društveno koristan rad : poslao je jasnu poruku kako se treba ponašati, kako se izvući i kako okrenuti sve u svoju korist. Pa to je bio krasan besplatni seminar za cijelo društvo.

SK
skupiduša
20:01 19.04.2016.

Ne bojim se ja za takve, najviši sud ove zemlje će ih osloboditi i dati zaostale plaće s kamatama i još odštetu za duševne boli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije