Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjesni građanin

Poslušao apel policije i predao automatsku pušku, dvije granate i hrpu raznog streljiva

Predaja oružja - Ilustracija
Foto: PU sisačko-moslavačka
1/4
26.10.2020.
u 14:14

Posebno se skreće pozornost građanima da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, već da, ako žele predati oružje, o tome obavijeste policiju.

U četvrtak, 22. listopada, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novskoj, policijski službenici su u suradnji s djelatnicima Civilne zaštite proveli Nacionalnu kampanju "Manje oružja, manje tragedija". Tijekom provođenja kampanje savjesni građanin obavijestio je policijske službenike da ima namjeru dragovoljno predati veću količinu oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava, što je i učinio.

Predao je jednu automatsku pušku, dvije granate i 1797 komada raznog streljiva koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Iz policije napominju kako se oružje može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 svi građani mogu dobiti informacije vezane za dragovoljnu predaju, a na broj policije 192 ili 112 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju, odnosno pozvati za anonimnu predaju oružja. Policija jamči potpunu anonimnost i neodgovornost građana u slučaju takve prijave.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:
-   automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Posebno se skreće pozornost građanima da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, već da, ako žele predati oružje, o tome obavijeste policiju.

"Nemojte takve predmete ostavljati bez nadzora ili ih ostavljati u šumi, na poljoprivrednim zemljištima, u kanalima, a posebice ne u blizini dječjih igrališta ili autobusnih stajališta i sličnim mjestima gdje se kreću ili zadržavaju djeca i odrasle osobe." - poručuju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Ključne riječi

Komentara 2

ZM
zekoslav mrkva
20:26 26.10.2020.

savjestan,bakon skoro 30 godina

DU
Deleted user
09:02 27.10.2020.

Moj susjed ima malo vise od toga ali kaze, zlu ne trebalo neka stoji u pricuvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije