Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Poslušao apel policije i predao automatsku pušku, dvije granate i hrpu raznog streljiva

Posebno se skreće pozornost građanima da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, već da, ako žele predati oružje, o tome obavijeste policiju.
26. listopada 2020. u 14:14 2 komentara 1469 prikaza
Predaja oružja
Foto: PU sisačko-moslavačka
Pogledajte galeriju 1/4

U četvrtak, 22. listopada, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novskoj, policijski službenici su u suradnji s djelatnicima Civilne zaštite proveli Nacionalnu kampanju "Manje oružja, manje tragedija". Tijekom provođenja kampanje savjesni građanin obavijestio je policijske službenike da ima namjeru dragovoljno predati veću količinu oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava, što je i učinio.

Oružje Upozorenje policije U kanalu pronašao šest bombi: Ne odbacujte ubojita sredstva u okoliš!

Predao je jednu automatsku pušku, dvije granate i 1797 komada raznog streljiva koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. Iz policije napominju kako se oružje može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 svi građani mogu dobiti informacije vezane za dragovoljnu predaju, a na broj policije 192 ili 112 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju, odnosno pozvati za anonimnu predaju oružja. Policija jamči potpunu anonimnost i neodgovornost građana u slučaju takve prijave.

Panoramski pogled na grad Osijek PNUSKOK Policajac uhićen zbog odavanja tajni i prodaje vatrenog oružja

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:
-   automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Posebno se skreće pozornost građanima da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, već da, ako žele predati oružje, o tome obavijeste policiju.

Sisak: Najveća zapljena oružja na podrucju Policijske uprave Sisačko-moslavačke Građani dobrovoljno predavali Pronađene i predane veće količine eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva zaostalog iz rata

"Nemojte takve predmete ostavljati bez nadzora ili ih ostavljati u šumi, na poljoprivrednim zemljištima, u kanalima, a posebice ne u blizini dječjih igrališta ili autobusnih stajališta i sličnim mjestima gdje se kreću ili zadržavaju djeca i odrasle osobe." - poručuju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Franka Batelić
tužna vijest
Velika tuga u obitelji Franke Batelić: 'Otišla je sama, iznenada,u tišini...'
Aquaestil
PROMO
Preživjeli smo sve krize, stvorili međunarodni brend i proširili posao, a sada otvaramo nova radna mjesta