Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kandidirali projekt

Poslovnom zonom žele zaustaviti odlazak ljudi iz Gunje

25.02.2014.
u 13:00

Gunjanci vide izlaz iz nevolja izgradnjom poduzetničke zone koja se prostire na 19 hektara za koju ima zanimanja, ali investitori žele izgraditi pogone u opremljenoj zoni s pristupnim cestama i postalom infrastrukturom.

Za prošlotjednog posjeta Gunji, predsjednik Ivo Josipović je od načelnika Hrvoja Lucića mogao čuti kako je u Gunji teška gospodarska situacija, od 3 700 stanovnika 827 je nezaposleno, 300 Gunjanaca je radilo u susjednom Brčkom ili drugim mjestima u BiH, ali su ostali bez posla i nisu uspjeli ništa ostvariti od svojih radnih prava, a samo "sretnici" imaju mirovinu od 60 eura, rubno područje i prometna izoliranost ne privlači ulagače, zadnjih desetak godina tisuću stanovnika je manje, a mladi sve više odlaze jer ne vide perspektivu.

Zato Gunjanci vide izlaz iz nevolja izgradnjom poduzetničke zone koja se prostire na 19 hektara za koju ima zanimanja, ali investitori žele izgraditi pogone u opremljenoj zoni s pristupnim cestama i postalom infrastrukturom. U Općini kažu kako su od države dobili tih 19 hektara, ali za opremanje valja pronaći 15 milijuna kuna što sami ne mogu osigurati. Zato su kandidirali projekt uređenja i opremanja poduzetničke zone i predali dokumentaciju na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i nadaju se da će projekt proći i zaustaviti iseljavanje Gunjanaca.

>> Josipović: Ponosni smo na obitelj Kostelić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije