Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKODUŠAN ŠEF

Poslodavac počastio radnike bonusom od 15 milijuna dolara

dolari
Arhiva VL
01.02.2012.
u 10:11

Prodajom tvrtke Ken Grenda zaradio je ukupno 400 milijuna australskih dolara pa je dio novca nesebično odlučio podijeliti sa svojim djelatnicima i tako ih nagraditi za odanost i dugogodišnju suradnju

Vlasnik jedne prijevozne tvrtke iz Australije darovao je svojim djelatnicima 15 milijuna australskih dolara nakon prodaje tvrtke, prenio je ABC.

Kada je Ken Grenda (79) iz Melbournea odlučio prodati tvrtku koja je punih 66 godina bila u vlasništvu njegove obitelji, 2000 radnika znalo je da će morati promijeniti posao, ali nitko nije očekivao dobitak pozamašnog bonusa.

Prodajom tvrtke Grenda Corporation Ken je zaradio ukupno 400 milijuna australskih dolara pa je dio novca nesebično odlučio podijeliti sa svojim djelatnicima te ih tako nagraditi za odanost i dugogodišnju suradnju.

Velikodušni poslodavac pobrinuo se da svatko prema prosjeku plaće i godinama staža dobije adekvatnu naknadu pa je većina djelatnika svoj bankovni račun preko noći našla ''podebljan'' za 10.000 dolara, dok su pojedini radnici s najdužim radnim vijekom u tvrtki dobili i deseterostruko veći iznos, odnosno 100.000 dolara. Novinarima je rekao da je tvrtka godinama uspješno poslovala zahvaljujući radnicima koji su vrijedno i savjesno obavljali svoje poslove pa su time i zaslužili da se dio prihoda uplati na njihove račune.

Radnici, pak, hvale bivšeg šefa te ga ističu kao primjer velikodušnog i pravednog poslodavca.

 

Ključne riječi

Komentara 20

OB
-obrisani-
11:15 01.02.2012.

sigurno je Hrvat,haahhahahahhah

OB
-obrisani-
11:26 01.02.2012.

Luka Rajic je isto tako podjelio radnicima,ahhahahahahhahahah

MI
Mirel
11:12 01.02.2012.

Ovako nešto ljudski, iskreno poštovajući radnika sigurno se neće dogoditi u Hrvatskoj. U Hrvatskoj samo vam se može dogodit: da nedobijate plaću po 7 -8 ili više mjeseci, da preko noći ostanete bez posla na ulici ili da vam se neuplaćuju nikakvi doprinosi, da vas političari pokradu, da preko noći ostanete bez pšenice u Djakovu, opet političar pokro, et to samo možete doživjet u lijepoj našoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije