Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vakula otkriva

Posljednjih tjedan dana siječnja donosi iznenađenja. Bit će drukčiji od ostalih

Zoran Vakula
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
28.01.2020.
u 07:20

Tijekom srijede će tlak rasti i sa zapada će se razvedravati pa će u četvrtak ponovno biti magle, ne samo po nizinama unutrašnjosti, nego možda čak i gdjegod na Jadranu. No, dinamičnom vremenu ni tu nije kraj

Kao po onoj latinskoj: "Vremena se mijenjaju...", posljednjih tjedan dana ovogodišnjega siječnja bit će znatno drukčiji od dosadašnjih. U utorak i srijedu u većini Hrvatske će pasti barem malo kiše, a osobito su na Jadranu mogući i pljuskovi s grmljavinom. Premda će uz južinu biti relativno toplo, dokaz da smo još uvijek u siječnju djelomično će opravdati mjestimičan snijeg od utorka navečer do srijede ujutro, na istoku još ponegdje i prijepodne.

Tijekom srijede će tlak rasti i sa zapada će se razvedravati pa će u četvrtak ponovno biti magle, ne samo po nizinama unutrašnjosti, nego možda čak i gdjegod na Jadranu. No, dinamičnom vremenu ni tu nije kraj. Već tijekom četvrtka slijedi nova južina, te povremena mjestimična kiša, najprije na sjevernom Jadranu i u gorju, zatim i još kojegdje, uglavnom u južnijim krajevima, a za vikend sasvim suho vjerojatno neće biti ni u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj", piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

"U srijedu u unutrašnjosti djelomično razvedravanje, ali još ujutro mjestimice kiša, na istoku ponegdje susnježica i snijega. Od četvrtka djelomice sunčano i uglavnom suho, ujutro mjestimice s maglom. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, a temperatura u postupnom porastu. Na Jadranu veći dio ovog tjedna promjenljivo, mjestimice s kišom, a u četvrtak uglavnom suho i pretežno sunčano. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak, u srijedu sjeverozapadnjak.", prognozirao je za HRT mr sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Video: Kako voziti po buri

Ključne riječi

Komentara 3

SH
shorv600
07:52 28.01.2020.

Vakula jel znaš kakvo je vrijeme bilo jučer

MA
magnum2013
12:53 28.01.2020.

Pogledajte sliku Vakule u autu. Sve mi liči na: Daj bože da i ja jednom pogodim!

Avatar Mann tga
Mann tga
08:52 28.01.2020.

Vakula sutra će biti suncano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije