Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imovinske kartice

Posljednji dan, a Povjerenstvo nije dobilo kartice N. Bečić i Keruma

Nevenka Bečić i Željko Kerum u Saboru (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL, Boris Ščitar/PIXSELL
1/3
24.01.2012.
u 08:00

Cjelokupan popis pokretnina i nekretnina saborskih zastupnika bit će objavljen do kraja tjedna

Rok za predaju imovinskih kartica istekao je u ponoć, no koliko su svi saborski zastupnici, članovi Vlade i ostali državni dužnosnici "teški", znat će se tek potkraj ovog tjedna jer su neki svoje kartice Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa poštom poslali u zadnji trenutak, tek jučer.

Štede kune, eure

Poput Željka Keruma i njegove sestre Nevenke Bečić, na primjer. Od novopristiglih kartica zanimljiva je ona manjinskog zastupnika Željka Kajtazija koji je prijavio čak četiri stana – jedan u Velikoj Gorici, dva u Zagrebu i jedan u Mađarskoj. Od toga je jedan od 50 četvornih metara u Zagrebu, u vlasništvu Kajtazijeva malodobnog djeteta. Jakša Baloević s Nezavisne liste Ivana Grubišića vlasnik je stana u Splitu vrijednog 950 tisuća kuna, kuće, dvorišta i pomoćne prostorije također u Splitu te ušteđevine od 45 tisuća eura. Novac u banci rado čuva i bivša predstojnica ureda bivše premijerke Martina Banić, koja na svom računu ima 220.000 kuna ušteđevine. Popriličnu ušteđevinu uspio je skupiti i učitelj, danas zastupnik SDP-a Domagoj Ajduković koji na računu ima oko 31.000 eura.

Najam apartmana

Zastupnik HDZ-a Josip Borić u svojoj je kartici prijavio kuću u Loparu od 255 četvornih metara vrijednu 2,3 milijuna kuna te dvorište vrijedno 450 tisuća kuna. Ima i sto tisuća eura kredita, ali i prihod od iznajmljivanja apartmana, oko 80 tisuća kuna godišnje. Nekretnine voli i bivši ministar prostornog uređenja Branko Bačić. On ima kuću s okućnicom, vikend kuću i zemljište u Blatu te stan u Zagrebu.

Komentara 13

FI
fiberglas
09:02 24.01.2012.

Cukar dolazi na kraju! El tako žeeljkoooo? E nije! Nega na početku!

ZH
zhmeks
09:02 24.01.2012.

vrlo jednostavno - treba ih izbacit iz sabora i riješena stvar

EI
eichler
09:53 24.01.2012.

Čekajte, ljudi, pa braco i seka trebaju malo vremena da shvate da nisu u Splitu nego u Zagrebu i da moraju konačno i oni nekom početi polagati račune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije