Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Posljednje riječi preminulog bolničara: 'Ugušit ću se ako pokušam govoriti. Ne mogu disati'

- Mislim da bi Kious želio spasiti sve u svojemu odjelu, sve u bolnici i sve ostale koji su u takvoj situaciju. To se mora napraviti. Ja mogu ostati kod kuće i nositi se s tugom kasnije, ali sada moramo spašavati živote, rekla je shrvana Sherron.
02. travnja 2020. u 09:31 1 komentara 2470 prikaza
Foto: Facebook/Diana Torres
Pogledajte galeriju 1/7

Bolničar iz New Yorka (48) skrbio je o zaraženima koronavirusom, a prošli tjedan stanje mu se naglo zakompliciralo. Naime, bolničar se zarazio virusom, a samo tjedan dana nakon toga je preminuo. 

Zadobile modrice Bolničko osoblje podijelilo fotografije svojih natečenih lica: 'Molimo vas, ostanite doma'

Kious Jordan Kelly najvjerojatnije se zarazio preko pacijenata koje je obilazio u bolnici Mount Sinai West u Manhattanu. 

Svojoj obitelji nije rekao da je i sam obolio, a njegova sestra je saznala tek kada su ga smjestili na respirator.

Nakon smrti njegova je sestra odlučila progovoriti o uvjetima u kojima rade liječnici i bolničari u New Yorku koji su u stalnom kontaktu sa zaraženima, a za Daily Mail je ispričala da joj je brat 18. ožujka javio da je na respiratoru, ali da se osjeća dobro. 

Roditelji su znali da je pozitivan na koronavirus, ali zatajio je u koliko je teškom stanju.

GONE TOO SOON...You were more than just a nurse, you were everything, everywhere, always trying your best, tired but...

Objavljuje Diana TorresSrijeda, 25. ožujka 2020.

- Uvijek nas je štitio. Nije želio da se brinemo, izjavila je Kellyjeva sestra Marya Patrice Sherron. S tugom je otkrila posljednje riječi koje je čula od svojega brata prije njegove smrti, rekavši da mu je pokušala postaviti još neka pitanja, ali rekao je da ne može govoriti. 

- Ugušit ću se ako pokušam govoriti. Ne mogu disati. Volim te, rekao mi je. Nakon toga je rekao da je umoran i da želi spavati, prisjetila se Sherron.

Šest dana kasnije obitelji su i bolnice javili da je preminuo.  

Zbog nedostatka opreme, Marya tvrdi da je bolničko osoblje primorano raditi u nehumanim uvjetima te da se snalaze na razne načine. 

Kios i ostali bolničari radili su štiteći se vrećama za smeće. Njegova sestra Sherron vjeruje da bi njezin brat možda izbjegao zarazu da je imao prikladnu opremu, a sada se bori kako bi njegovi kolege mogli imati bolje šanse.

Lijepa gesta Zahvalio bolničkom osoblju hitnog prijema: 'Hvala vam što ste spasili život moje supruge'

- Mislim da bi Kious želio spasiti sve u svojemu odjelu, sve u bolnici i sve ostale koji su u takvoj situaciju. To se mora napraviti. Ja mogu ostati kod kuće i nositi se s tugom kasnije, ali sada moramo spašavati živote, rekla je shrvana Sherron. 

U SAD-u je do sada zabilježeno više od 5000 smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom, a znanstveni stručnjaci tvrde da najgore tek dolazi. Diljem Amerike, više od 225 milijuna ljudi ne smije izaći iz svojih domova. New York je epicentar zaraze, a ima više od 75 tisuća oboljelih. 
 

Vesna Dragojević
Udovica legendarnog Olivera: 'Nitko nas neće pozvati u goste'
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • Avatar Anonimus.
    Anonimus.:

    Nitko , pa ni najrazvijenije i najbogatije države na svijetu nije spreman na pandemiju, ovu ili sličnu a ne daj bože i goru ako i imaju novaca, nemaju osoblja i opreme. Mislim da smo mi u Hrvatskoj super dobri.