Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZEMLJA NA TRUSNOM PODRUČJU

VIDEO Posljedice potresa u Ekvadoru: Spasioci raskopavaju ruševine, zgrada skliznula u vodu

Aftermath of an earthquake in Pasaje
Foto: RADIO LA VOZ DEL PUEBLO/REUTERS
1/3
18.03.2023.
u 22:58

Jedna žena snimila je video iz dućana. "Kupovala sam kavu, a onda se sve raspalo i polupalo", rekla je u videu na kojem se vide polupane boce vina i proizvodi koji su od jačine potresa pali na pod.

Potres jačine 6,7 po Richteru koji je prije nekoliko sati pogodio Ekvador ostavio je za sobom porušene zgrade, ljude zarobljene u ruševinama, a smrtno je stradalo najmanje 12 osoba. Jedna žena snimila je video iz dućana. "Kupovala sam kavu, a onda se sve raspalo i polupalo", rekla je u videu na kojem se vide polupane boce vina i proizvodi koji su od jačine potresa pali na pod. 

Drugi video prikazuje ulice po kojima se vrlo teško prolazi zbog kamenja i materijala koji su padali sa zgrada. Ima i rupa na stazi, a srušen je i semafor. Ekvador je posebno sklon potresima. Godine 2016. potres sa središtem sjevernije na pacifičkoj obali u rjeđe naseljenom području zemlje ubio je više od 600 ljudi.  Ovaj potres se osjetio i u Peruu.

Društvenim mrežama se širi i video zgrade koja je potonula u vodu tijekom potresa. 

Spasioci, policajci i vatrogasci su trenutno na terenu te pokušavaju spasiti ljude zarobljene u potresu. Neke zgrade potpuno su razrušene. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije