Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
papin poklon

Poslije angelusa svi dobili džepno izdanje Evanđelja

papa Franjo
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.04.2014.
u 14:00

Trg sv. Petra bio je prepun, više desetaka tisuća vjernika došlo je pozdraviti Franju, koji im je poklonio Evanđelje kazavši kako je tu u toj knjizi riječ Isusova i kako bi Evanđelje trebalo stalno čitati.

Nakon što je danas izrekao angelus sa prozora apostolske palače na Trgu sv. Petra, papa Franjo je kazao vjernicima kako im poklanja primjerak Evanđelja u džepnom formatu. Da, besplatan je, kazao je Franjo. Trg sv. Petra bio je prepun, više desetaka tisuća vjernika došlo je pozdraviti Franju, koji im je poklonio Evanđelje kazavši kako je tu u toj knjizi riječ Isusova i kako bi Evanđelje trebalo stalno čitati. 

„Pitat ćete: Oče, koliko košta? Ne morate platiti ništa, ali možete platiti tako što ćete moliti za neprijatelja, što ćete se pomiriti“, kazao je Franjo. 

Riječ je o posebnom izdanju vatikanske tiskare. Osim četiriju evanđelja i djela apostolskih, džepno izdanje donosi uvodnu riječ iz Papine pobudnice Radost evanđelja, a na posljednjim stranicama molitvu Johna Henryja Newmana. Dobrovoljci, među kojima 150 skauta i bogoslovi, na Trgu sv.a Petra vjernicima su besplatno dijelili knjižicu Evanđelje.

U više je prilika papa Franjo kazao kako bi vjernici trebali imati uvijek uza se takvu knjižicu i čitati je svakodnevno, pa i u autobusu ili tramvaju. Sada im je podijelio džepno izdanje Evanđelja.

Prije nekoliko mjeseci, u studenome 2013., opet po želji Pape, na Trgu sv. Petra se vjernicima dijelila krunica, koju je nazvao Misericordina, kao lijek za dušu.

>> Papa Franjo: Križarski ratovi bili su grijeh  

>> Papa Franjo: Nisam komunist

Komentara 3

SN
snikers1
20:55 06.04.2014.

daj oladite vise sa papom, koga interesuje sta on radi. sklonite ga iz novena I popustite jer pretjerujete, imaju crkvene novine I nek njegove ovcice citaju o njemu iz crkvenih novena. ako ovce hoce da znaju sta radi njihov pastirtir I doprinesu tome da pastir zivi u izobilju I zlatu a oni da I dalje pasu travu nek kupiju crkvene novine.

Avatar beliorao
beliorao
16:11 06.04.2014.

A dali je tu i Otrivenje i damilovo jevanžele ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije