Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESVAKIDAŠNJE

Poslana zamolba za posao nije stigla, a svaki trag je nestao

Matija Mikulčić
Foto: Matija Topolovec/PIXELL
1/2
10.06.2014.
u 12:28

Na potvrdi se, iako Hrvatske pošte tvrde da je oštećena, jasno vidi da je poslana 25. travnja u 9 sati, 34 minute i 34 sekunde, ali brojevi pošti ne odgovaraju

- Koliko vrijedi budućnost jednog mladog čovjeka koji je svojom i mukom svojih roditelja završio fakultet. Zašto mu je oduzeto pravo da ravnopravno s drugim kandidatima sudjeluje u borbi za svoju budućnost? Hoće li mu netko ponuditi radno mjesto, bilo kakvo? Možda svoje? Ili 28,5 kn? - pitanja su koje muče oca Branka Mikulčića, a sin Matija, inače magistar bibliotekarstva i fonetike ističe da nikoga ne optužuje unatoč nevjerojatnoj činjenici da je možda mogao, nakon dvije godine, konačno dobiti posao, ali nije se uspio niti kandidirati na raspisano radno mjesto.

Preporučena pošiljka

Njegova molba i potrebna dokumentacija jednostavno su nestale, a sve što mu se nakon svega nudi je 28,5 kuna.- Poslao sam svu dokumentaciju, kao i obično, preporučenom poštanskom pošiljkom. Kad je završio period u kojem su se primale zamolbe, nazvao sam kako bih doznao imam li kakve šanse za to radno mjesto, no šokirao sam se kad mi je rečeno da moja zamolba uopće nije stigla - ispričao nam je Matija, koji je brže bolje otišao s potvrdom o preporučenoj pošiljci na poštu u Konjščinu, od kuda je i poslao, nadajući se da će mu izdati kakvu potvrdu da je dokumentaciju predao na vrijeme. Tom potvrdom planirao je dokazati izbornoj komisiji da je svu dokumentaciju poslao na vrijeme, ne bi li mu možda naknadno primili potrebne papire. Naime, upravo je za to radno mjesto bio posebno zainteresiran jer se u sklopu studija fonetike završio i rehabilitaciju sluha i govora, a znao je da ta škola ima cijeli razred učenika s posebnim potrebama.

Pošti je nečitko

- No, gotovo je nevjerojatno no u pošti se izgubio svaki trag moje pošiljke. Računalo uopće nije pokazivalo da je ikakva pošiljka predana u vrijeme koje se nalazi na potvrdi o preporučenoj pošiljci. Djelatnica HP-a koja ju je primila tvrdila je da u to vrijeme uopće nije radila - nisu se mogli načuditi ni otac ni sin, pa su zamolili da ih spoje s nekim odgovornim. No, ističu, naišli su na zid nerazumijevanja i šutnje. Nakon svega tražili su i da se utvrdi tko je tada radio i da se pregledaju nadzorne kamere, obratili su se i Upravi Hrvatskih pošta, no nisu uspjeli odmotati ovu zamršenu priču.- Provedenim postupkom i uvidom u relevantnu dokumentaciju utvrđeno je dana 25. travnja 2014. u poštanskom uredu, da je kopija Potvrde nečitka i ne može se dalje provjeriti - odgovoreno je iz HP-a Matiji Mikulčiću koji sada ima pravo na trostruku vrijednost pošiljke odnosno na 28,5 kuna. Inače, Matija kaže da je i prije i poslije slao iz iste pošte i nikad takvih problema nije imao.

Komentara 2

Avatar Alan Ford
Alan Ford
13:48 10.06.2014.

Sve normalne firme primaju molbe za posao emailom. Državne ustanove zahtijevaju pismene molbe, i uz to sve naivne kandidate tjeraju da nepotrebno vade potvrde o školovanju, stažu, nekaznjavanju... Ako se ipak netko kvalificiran potrudi prikupiti i poslati svu dokumentaciju, molbaa se zagubi, a posao dobiva onaj tko ga *treba* dobiti.

ZE
zelenakrava
13:52 10.06.2014.

Prepopruka se zna zagubiti zato zadnjih godina šaljem vrijednosno sa nekom minimalnom vrijednošću.Obično djelatnici štite svoje podređene ali ako postoje čvrsti argumenti u pravilu zaposlenik dobije otkaz.Treba se obratiti glavnom inspektoru HP-a koji djelatnika koji je možda pogriješio ne poznajee i tada se stvar sigurno riješava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije