Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz gradske uprave

Poslana kaznena prijava protiv bivšeg gradonačelnika Đapića

anto đapić đale (1)
Davor Javorović/PIXSELL
25.04.2013.
u 18:42

Navodi se da je Anto Đapić gradski poslovni prostor u središtu Osijeka prodao po iznimno niskoj cijeni, i to tvrtki Osimpex, čiji je vlasnik njegov prijatelj i “kralj željeza” Željko Biloš

Protiv bivšeg osječkog gradonačelnika Ante Đapića podnesena je kaznena prijava jer je, navodi se, gradski poslovni prostor u središtu Osijeka prodao po iznimno niskoj cijeni, i to tvrtki Osimpex, čiji je vlasnik njegov prijatelj i “kralj željeza” Željko Biloš. Cijena je bila 2200 kuna po četvornom metru. 

Prijavu Državnom odvjetništvu potpisuje Milan Kamenko, pročelnik osječkog Odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo i promet. Riječ je o tavanu u Županijskoj 7, a upravo je u te prostorije “uselio” Đapić nakon razlaza s HSP-om. Na toj je adresi i njegov predizborni stožer u utrci za novi gradonačelnički mandat. Riječ je o prostoru od 617 četvornih metara koji je na javnom natječaju ponuđen u travnju 2007. godine po početnoj cijeli od 1,3 milijuna kuna. Upravo je toliko, u lipu, ponudio i Bilošev Osimpex, što je prihvaćeno kao najpovoljnija ponuda. No, ta je cijena, iznosi Kamenko, manja od one određene programom prodaje poslovnih prostora u vlasništvu Grada Osijeka za 2007. godinu.

– Tim je programom utvrđena početna cijena od 1,808.562 kune za navedeni poslovni proctor – stoji u prijavi. Isti se tavan pokušavalo, dodaje, tri puta prodati tijekom 2006., no bezuspješno. Gradska je uprava, stoga, odlučila umanjiti cijenu za 20 posto, čime se dobio spomenuti iznos od 1,8 milijuna kuna. – Budući da se prostor u travnju 2007. prodavao prvi put, moralo ga se ponuditi po iznosu utvrđenom programom, a ne po početnoj cijeni umanjenoj za još 20 posto, uz obrazloženje da je ponuđen na natječaju ukupno četiri puta – ističe.

Kamenko, stoga, smatra da je riječ o nezakonitom pogodovanju. Sumnjive je transakcije otkrio, kaže, dok je pregledavao ugovore o prodaji. Upravo je Kamenko trenutačno u žarištu osječke javnosti zbog sumnje da je na prijevaru kupio gradski stan. Đapića nismo uspjeli dobiti na telefon.

>>Đapić bi izgradio Techcity - novi grad s 2000 stanova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije