Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZMIJA OTROVNICA

Poskok ušao u pogon tvrtke u Solinu: Ugrizao radnika, no jedna stvar ga je zaštitila

Zimska svakodnevica u zagrebačkom zoološkom vrtu
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/4
24.09.2022.
u 08:35

Nedavno je zmija zatečena i u hodniku obiteljske kuće, također u Solinu, pa su intervenirali vatrogasci

Djelatnici tvrtke iz Solina u svom su pogonu prije nekoliko dana zatekli poskoka, zmiju otrovnicu. Poskoka, kojeg su vidjeli među plastičnom ambalažom, su uhvatili, no on je ugrizao jednog od radnika. 

Radnik, kojeg je zmija ugrizla za ruku, srećom je nosio radne rukavice, navodi Slobodna Dalmacija

Nedavno je zmija zatečena i u hodniku obiteljske kuće, također u Solinu, pa su intervenirali vatrogasci. 

Stručnjak za zmije iz Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Mladen Zadravec za Večernji TV govorio je u kolovozu o vrstama zmija koje žive u Hrvatskoj, njihovim staništima, ali i otkrio kako se treba ponašati pri susretu s njima. 

Kroz prirodu se, naglašava, ne bi trebalo kretati "kao muha bez glave". Treba gledati oko sebe kao i kod prelaženja ceste. Također ističe koliko je važno nošenje primjerene obuće, poput gojzerica ili čvrstih tenisica za planinarenje. Što se tiče smrtnih slučajeva zbog ugriza zmije otrovnice u Hrvatskoj, u zadnjih 40 godina bilo ih je šest. Svih šestero ljudi, navodi Zadravec, imalo je dodatne otegotne okolnosti zbog kojih je došlo do smrtnog slučaja. Više pročitajte OVDJE

VIDEO Zmije otrovnice u Hrvatskoj: Što učiniti ako vas ugrize?

 

Ključne riječi

Komentara 4

AN
Antetezak
08:43 24.09.2022.

Što je tu neobično, poskok ili pogon u Hrvatskoj?

Avatar possibilis
possibilis
09:53 24.09.2022.

Iz naslova se ne zna je li "nepoznata stvar" (zbog koje bi citatelji trebali otvarati clanak) zastitila radnika ili poskoka. Inace- nepoznanice u naslovu (engleskije i malogradjanskije nazvane "hook") su tipicna karakteristika jeftinih tabloida. I prva stvar koja pokazuje neprofesionalnost novina.

SP
Stari panj
12:05 24.09.2022.

Ako je imao rukavice, onda ga poskok nije ni ugrizao. Glup članak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije